14 May

Sant Isidor Tverdislov, Boig-en-Crist, i Taumaturg de Rostov(lb.catalană)

Sant Isidor Tverdislov, Boig-en-Crist, i Taumaturg de Rostov – el va néixer a Alemanya de pare rics. Des de la seva joventut portava una vida molt pura i tenia un enteniment compassiu. Deixant la casa dels seus pares i desitjant el Regne de Déu va distribuir totes les seves riqueses als pobres. Prenent el garrot d'un pelegrí, visito a molts països i ciutats.

No se sap quan va acceptar la Fe Ortodoxa, però sabem que va ser criat com Catòlic.Per fi va arribar a Rússia i va decidir viure a Rostov. Allà es va establir en una barraca atrotinada de fusta que el va construir i aguantava tot tipus d'ultratge vivint en porqueria, el fred i la neu. Va triar una manera de vida insensata per Crist, cosa que sant Pau descriu en la seva Epístola (1 Cor. 4:10-13).

Sant Isidor va passar tot el seu temps en oració contínua, i no es permetia dormir o descansar molt. Es quedava dret per la Vetlla de tota la nit, per dedicar el seu cos eternament a Déu.

Durant el dia, el beneït passava per tota la ciutat i fent pallassades. Sant Isidor era com Job d'antiguitat en la seva paciència, mentre vivia era "un àngel terrenal i un home celestial". Tenia una ànima compassiva i pur de pensament, cor vigilant, posseïa una fe no escomès i un amor veritable sense engany. Durant la seva vida va rebre el do de fer miracles.

Sant Isidor dedscanso l'any 1474. Es van assabentar de la seva mort quan la gent notava una fragància especial que venia de la seva barraca. En el lloc del seu enterrament van construir l'església de l'Ascensió del Senyor a Rostov, on els seus relíquies descansen en una volta com a principi de miracles fins avui dia.

El Beneït Isidoro també es deia "Tverdislov" (Constant de Paraula) perquè sempre estava parlant. [Aquest títol de "Tverdislov" sembla ser únic per Sant Isidor. Aquesta composició suplemental de l've de l'obra de Bulgakov anomenada "NASTOLNAYA KNIGA" (1900).]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.