11 May

Un oaspete printre noi

Un oaspete printre noi…
Pãrintele Constantin Sturzu

În ajunul praznicului Sfinților Împărați, pe 20 mai, îl vom avea invitat de onoare în comunitatea noastră pe Părintele Constantin Sturzu, actualul director al Centrului misionar al Mănăstirii «Sf. Cuv. Parascheva» de la Villaller(Lleida).
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și al Sfinților Împărați Constantin și Elena, pe 20 mai la ora 19.00 se va săvârși Taina Sf. Maslu, urmată de un cuvânt de învățătură al invitatului nostru, ca mai apoi duminică 21 mai, după Sf. Liturghie, părintele Constantin să aducă în inimile celor prezenți un alt cuvânt spre întărire duhovnicească.
Vă așteptăm cu mult drag la Girona în zilele de 20 și 21 mai să ne bucurăm duhovnicește împreună, și în câteva rânduri facem aici o scurtă prezentare a oaspetelui nostru, din ale cărui articole nu de o singură dată, am citit la strana bisericii spre bun folos sufletesc.

Părintele Constantin Sturzu este preot misionar si Directorul Centrului misionar la Mănăstirea „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Vilaller, Catalunya.
A fost Purtător de cuvânt, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor și Director General al Centrului Cultural Misionar Doxologia (ce cuprinde Editura Doxologia, două tipografii și un departament media).
Este dublu licențiat, fiind absolvent, ca șef de promoție, în 1997, al Facultății de Filosofie din Iași și, în 2002, al Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași. În 2012 a obținut titlul de doctor în filosofie, cu mențiunea „Magna cum laudae”, pentru teza cu titlul: „Metafizica escatologică a lui Nikolai Berdiaev”.
În perioada studenției a fondat și coordonat publicația „Strict studențesc”, ce a apărut în intervalul 1995-1997.
Este unul dintre fondatorii cotidianului „Ziarul Lumina” (în 2005) și ai portalului ortodox doxologia.ro (în 2009).
Are publicate sute de articole în reviste bisericești și în presa laică, a fost realizator și producător de emisiuni radio și TV.

Program liturgic 20-21 mai 2017
Sâmbătă 20 mai
ora 19.00 – Taina Sf.Maslu
Cuvânt de folos adus printre noi de Părintele Constantin Sturzu
Duminică 21 mai, Sfinții Împărați Constantin și Elena
ora 08.00 – Utrenia
ora 09.45 – Sf. Liturghie, invitat de onoare
Părintele Constantin Sturzu

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.