27 Dic

ULTIMA ORĂ – STAREȚUL EFREM

Starețul Manastirii Vatopedi a ajuns acum câteva minute la Curtea de Apel de la Atena. Merită menționat faptul că credincioșii, ținând lumânări și lozinci, au spus prezent inițiativei de mobilizare pentru susținerea acestuia în fața Curții de Apel.

Momentul în care mașinile poliției ce îl duceau pe Starețul Efrem au apărut a fost mișcător, mulțimea izbucnind în aplauze și strigând axios (vrednic).

După Curtea de Apel, Starețul Efrem va fi transferat la sediul poliției, acolo unde a fost direcționată și mulțimea.

Nedreapta arestare preventivă a Părintelui nostru duhovnicesc Efrem a cutremurat inimile fraţilor Sfintei noastre Mănăstiri, Sfântul Munte, pe orice om duhovnicesc care gândeşte.

Cine şi-ar fi putut închipui că oameni care se jertfesc întru slujirea aproapelui, care trăiesc dezinteresat toată viaţa în ascultare, post şi rugăciune, să fie trataţi asemenea delincvenţilor de rând şi să fie întemniţaţi?

Cine ar fi putut crede că un purtător al dumnezeiescului har, lucrător şi învăţător al virtuţii, poate fi insultat, aruncat în puşcărie, doar pentru că unii oameni cred că în acest fel slujesc legilor Justiţiei?

Toate acţiunile lui Gheronda au avut încuviinţarea, acceptul şi susţinerea întregii noastre Obşti.

Înştiinţăm poporul credincios al lui Dumnezeu că întreaga Obşte este alături de Gheronda, în unitate şi iubire, şi ridică împreună cu el crucea martiriului cu credinţă şi nădejde.

Ne dă putere susţinerea unanimă a întreg Sfântului Munte, a Episcopilor întregii Biserici Ortodoxe şi a poporului credincios, cărora le mulţumim din adâncul inimii.

Am dori ca cei responsabili să ştie că în persoana Părintelui nostru Efrem aruncă în puşcărie şi întreaga Obşte a Sfintei Mănăstiri Vatoped, care este alcătuită din 120 de monahi.

Obştea Sfintei Mănăstiri Vatoped

Marţi, 27 Decembrie, Înaltpreasfinţitul Panteleímon a slujit la paraclisul Sfântului Ştefan din Veria. La sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii, Înaltpreasfinţitul s-a referit la viaţa Sfântului Ştefan care se distingea prin curăţia vieţii sale şi nerăutatea sa.

Înaltpreasfinţitul, referindu-se la problemele de actualitate şi-a exprimat nemulţumirea faţă de hotărârea arestării preventive a Părintelui Efrem, caracterizând alegerea zilei şi a perioadei aplicării acestei decizii ca fiind deloc întâmplătoare, ci chiar bine studiate.

„Deşi călăii întâiului-mucenic Ştefan vedeau pe faţa Sfântului puritatea şi curăţia vieţii sale nu au ezitat să îl execute, pentru că primiseră acest ordin «de sus», aşa ceva se vede că se întâmplă şi cu Gheronda Efrem a cărui viaţă este curată, plină de fapte bune, de rugăciune şi nevoinţă.

Unii, deci, vor, ca nişte alţi călăi să îl  «omoare» executând ordine «de sus».

Părintele Efrem este victima tuturor acestor jocuri politice de culise, însă îndurând toată această situaţie el va avea răsplată cerească. Dar vai ş-amar de toţi cei care încearcă să se folosească fie economic, fie politic de pe urma lui Gheronda Efrem, a Sfântului Munte, a Bisericii!

Biserica este totdeauna prigonită, fie la vedere, fie în ascuns de către toţi cei care îi pizmuiesc lucrarea, de către toţi cei care vrăjmăşesc credinţa ortodoxă a strămoşilor noştri, de către toţi cei care Îl urăsc pe Dumnezeiescul Prunc.

Rugăciunile noastre sunt alături de Gheronda Efrem, dar şi de întreaga obşte a Sfintei Mănăstiri Vatoped care trece prin această grea încercare”. […]

Traducere: Ana Theodoru

Sursa: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10382:–q—-q&catid=26:2009-12-18-08-38-40

Preluat de pe www.razbointrucuvant.ro

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.