26 Jul

Tragedie feroviară în Santiago

www.elpuntavui.cat

Velocitat letal

El balanç provisional és de 80 víctimes, entre les quals dos estudiants de la Universitat de Lleida

La caixa negra confirmaria que el tren anava a més de 190 km/ h

El jutge deté i imputa el maquinista del comboi

 

 

.

 

 

 

 

 

Vuitanta. Aquesta és l'esgarrifosa xifra de víctimes mortals de l'accident ferroviari registrat dimecres al vespre a Santiago de Compostel·la. Entre elles un nadó. Entre les víctimes també figuren dos estudiants de la Universitat de Lleida, un gallec i l'altre, extremeny.

Vint-i-quatre hores després del sinistre, el nombre de morts continua sent provisional, després que el vicepresident de la Xunta, Alfonso Rueda, hagués assegurat que “no es pot descartar que apareguin més víctimes” entre el munt de ferralla en què es va convertir el tren Alvia després del sinistre.

El president de la Xunta, Alberto Nuñez Feijóo, va decretar set dies de dol a Galícia, i va rebre les visites del president espanyol, Mariano Rajoy, que en va decretar tres a tot l'Estat, i dels reis espanyols. El poble gallec també va rebre la solidaritat de les institucions i municipis catalans, amb un minut de silenci.

El sinistre va donar la volta al món, i és que es el més greu registrat a Europa aquest any. Tot apunta a un excés de velocitat com a causa del sinistre.

Excés que la caixa negra, ja en poder del jutge, ha confirmat (190 km/h) i que el maquinista hauria admès, raó per la qual va ser detingut i avui haurà de declarar com a imputat. Un vídeo del descarrilament enregistrat per una càmera fixa a les vies, juntament amb les declaracions i missatges publicats pel maquinista, ha encès un polèmic debat sobre l'excés de velocitat que gira al voltant del conductor del tren, imputat en una investigació que determinarà si aquest excés va ser a causa d'un error tècnic o humà.

L'excés de velocitat no només és la principal hipòtesi amb la qual es treballa com a causa del sinistre, sinó que també és una teoria alimentada per les notícies publicades al voltant de la figura del maquinista, Francisco José Garzón.

Situat en el punt de mira de l'opinió pública després de les últimes notícies sobre la tragèdia, no hi ha elements sòlids contra ell que puguin responsabilitzar-lo.

El seu testimoni hores després del sinistre i el missatge al seu compte Facebook, en què surt una imatge del velocímetre d'un tren a 200 km/h, han despertat els comentaris a les xarxes socials sobre un possible error humà o fins i tot negligència. Així, el conductor, que està ingressat, no només ha de fer front a les seves lesions, sinó també a hipòtesis sobre la seva persona i, fins i tot, a una querella presentada per Manos Límpias per imprudència temerària en grau d'homicidi i delicte de lesions amb resultat de mort.

“Vaig descarrilar, què hi farem.” Van ser les paraules del maquinista en una conversa telefònica després de la tragèdia, segons va recollir dimecres el diari La Voz de Galicia. En una conversa amb el delegat del govern a Galícia, el conductor va citar que anava a una velocitat d'uns 190 km/h en una zona limitada a 80.

Si l'accident va ser a causa o no d'un error humà ho haurà de determinar la investigació a càrrec del jutjat d'instrucció número 3 de Santiago.

Els judicis paral·lels van començar poc després del sinistre entre acusacions i defenses del conductor. Tothom coincideix, però, en la dificultat del revolt on es va produir el sinistre. Una opinió que sostenen tècnics i experts i a la qual va fer al·lusió el sindicat de maquinistes, que rebaixa la possible responsabilitat de Garzón en apuntar a una suma de factors com a causa de la tragèdia, la més greu dels darrers 40 anys a l'Estat espanyol.

 

 

800
persones
van acudir als centres fixos a donar
sang, atenent a la crida feta als ciutadans que van fer les autoritats sanitàries davant les dimensions de la tragèdia.

 

190
quilòmetres
per hora circulava el tren Alvia
sinistrat prop de Santiago de Compostel·la, dimecres a la nit, amb 238 passatgers a bord, segons va reconèixer el conductor del comboi.

 

87
persones
continuen ingressades, de les quals 33, que
són adultes, es troben en estat crític, i quatre, menors, estan també en la mateixa situació a la unitat de pediatria, segons va explicar la consellera de Sanitat gallega, Rocío Mosquera.

 

80
persones
han mort a conseqüència de l'accident, 73
en el lloc del sinistre i 3 als hospitals. De les 80 víctimes, 67 ja han estat identificades. El nombre de víctimes pot augmentar.

 

LES XIFRES

80
quilòmetres
per hora era la velocitat màxima a la
zona on va tenir lloc el sinistre, és a dir, el comboi circulava a una velocitat molt superior a la permesa.

 

30
anys
d'experiència tenia el maquinista del tren
sinistrat dimecres al vespre, Francisco José Garzón Amo, natural de la localitat gallega de Monforte de Lemos.

 

04155
és el número
del tren Alvia Madrid-Ferrol
amb sortida a les 15.00 h de l'estació de Madrid-Chamartín, i amb hora prevista d'arribada a Ferrol 7 hores i 36 minuts més tard, és a dir, a les 22.36 h.

 

20.41
era l'hora
que havia d'arribar a l'estació de
Santiago de Compostel·la, segons recull la pàgina web oficial de Renfe, l'hora en què es va produir el descarrilament.

 

5
minuts
de retard portava el tren Alvia Madrid-Ferrol amb
238 passatgers a bord accidentat a l'entrada de Santiago de Compostel·la dimecres a la nit.

 

40
anys.
És el pitjor sinistre ferroviari registrat a l'Estat
espanyol en quatre dècades, el més greu que hi ha hagut aquest 2013 al món i el primer en un tren de gran velocitat.

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.