19 Nov

TRAFIC DE ORGANE ÎN AFRICA

Reportaj CNN: Refugiaţi africani, mutilaţi de vii pentru organe! "Materia primă" ajunge la bogătaşi

Autor: VERONICA MICU

 httpv://www.youtube.com/watch?v=FPg3hozDR68

Refugiaţii africani care încearcă să traverseze Deşertul Sinai sunt vânaţi de membrii unor triburi beduine care vor să le fure organele. Schimbul ilegal – bani pentru organe – se crede a fi a doua cea mai mare afacere ilegală din Egipt, după traficul de arme.

Fundaţia Noua Generaţie pentru Drepturile Omului, din Italia, a prezentat probe care demonstrează că trupuri ale refugiaţilor africani au fost găsite în deşert cu organe lipsă, scrie CNN.
Sawarka, unul dintre cele mai importante triburi beduine din Sinai, este implicat în traficul de organe, potrivit unei surse citate de jurnaliştii CNN. Unul dintre liderii tribului a declarat că această situaţie este cunoscută şi că, de multe ori, refugiaţii ajung sclavi şi sunt torturaţi. El a precizat însă că cei care comit asemenea fapte sunt elementele negative ale tribului.

Niciun alt lider beduin nu a vrut să discute despre această problemă, comentează CNN. Ei spun ori că nu ştiu nimic, ori că au auzit doar zvonuri legate de subiect.

Dar Hamdy Al-Azazy, preşedintele Fundaţiei, spune că totul este cât se poate de real şi că există imagini care arată corpuri mutilate, cu cicatrici în zona abdominală. Toate fotografiile au fost realizate la morga oraşului egiptean El Arish.

Mai mult, Hamdy Al-Azazy spune că organele au fost luate când refugiaţii încă erau în viaţă. "Organele nu mai sunt bune de nimic dacă sunt morţi. În primă instanţă, îi droghează, le scot organele, apoi îi lasă să moară şi îi aruncă într-o groapă, alături de alte sute de cadavre", spune Al-Azazy.

Hamdy Al-Azazy povesteşte că a fost dus într-un astfel de loc. Mai mult, preşedintele Fundaţiei crede că doctorii egipteni corupţi colaborează cu beduinii. Ei ajung în Sinai şi scot organele refugiaţilor în unităţi spitaliceşti mobile. "Clinicile mobile folosesc tehnologie avansată, toată aparatura fiind adusă de la un spital privat din Cairo", continuă Al-Azazy.

"Sunt două tipuri de cicatrici. Una este de la o autopsie realizată post-mortem, iar cealaltă este de la operaţie", a declarat doctorul Fakhry Saleh după ce jurnaliştii i-au arătat o fotografie a unuia dintre refugiaţii ucişi pentru organe.

"Toate cicatricile sunt în zona ficatului şi a rinichilor. Te deschid, îţi scot organele şi te lasă să mori. Mafiei nu-i pasă dacă mori sau trăieşti", spune Saleh, care a făcut o documentare serioasă legat de traficul ilegal de organe din Egipt. O investigaţie a doctorului a scos la iveală faptul că traficul de organe este una dintre cele mai profitabile afaceri din Egipt.

"Este a doua cea mai profitabilă afacere, după cel cu arme. Aduce mult mai mulţi bani decât traficul de droguri sau prostituţia", explică Saleh.

Şeful unui trib beduin i-a pus în contact pe jurnaliştii CNN cu un fost traficant de organe. "Doctorii negociază direct cu familia Sawarka şi cumpără organele începând de la 20.000 de dolari", a declarat sursa.

Potrivit materialului realizat de CNN, intitulat sugestiv "Moartea din deşert" (Death in Desert),, mii de oameni au căzut pradă medicilor-măcelari.

Sursa:www.razbointrucuvant.ro

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.