10 Feb

TIMPURI DE MUCENICIE…

STAREȚUL EFREM RĂMÂNE ÎN ÎNCHISOARE,

tot mai bolnav, dar slujindu-i pe deținuți…

PERSECUȚIA ȘI RĂZBUNAREA MASONILOR CONTINUĂ!

sursa:www.razbointrucuvant.ro

 

Curtea de Apel de la Atena a respins joi cererea de eliberare condiționată a egumenului Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos, arhimandritul Efrem, care se află în arest preventiv de la sfârșitul lunii decembrie în închisoarea Korydallo din capitala elenă. Părintele Efrem a solicitat la 30 ianuarie comutarea detenției sale preventive în eliberare condiționată, făcând referire în cererea sa la ”starea sănătății sale și la faptul că locul său de reședință este cunoscut și, prin urmare, nu poate fi bănuit că ar putea să fugă din țară”, scrie Agerpres. În cererea sa, părintele Efrem a evocat din nou nevinovăția sa în cazul schimbului de proprietăți imobiliare dintre mănăstire și statul grec.

Judecătorul Irini Kalou, care a condus ancheta în acest dosar, a motivat decizia sa de respingere a cererii egumenului Efrem prin faptul că ”nu există premise legale pentru eliberarea din arest a arhimandritului”. Judecătorul a luat o astfel de decizie, deși procurorul Panayiotis Mantzunis se pronunțase pentru eliberarea condiționată a părintelui Efrem în schimbul unei cauțiuni de 200.000 de euro și interzicerii ieșirii din țară.

În timpul anchetei preliminare, judecătorul Irini Kalou s-a pronunțat pentru arestarea arhimandritului sub acuzația de ”spălare de bani și mărturie mincinoasă”. Consiliul Curții de Apel de la Atena a decis la 23 decembrie arestarea preventivă a egumenului până la începerea procesului, a cărui dată nu a fost anunțată. Conform legislației elene, detenția preventivă nu poate depăși un an și jumătate. Potrivit presei elene, după decizia de joi a Curții de Apel prin care a fost respinsă eliberarea condiționată a părintelui Efrem, mai există acum posibilitatea că o cerere similară să fie înaintată Consiliului Curții.

Părintele Efrem, considerat unul din cei mai cunoscuți și apreciați duhovnici din Sfântul Munte Athos, a fost arestat în ajunul Sărbătorii Crăciunului și plasat în arest preventiv, fiind acuzat de comiterea unor ilegalități într-o afacere de schimb de terenuri între mănăstire și stat, care ar fi adus mari prejudicii statului grec.

Arestarea în ajunul Crăciunului a egumenului Efrem a provocat multă îngrijorare și nedumerire și a ridicat mai multe semne de întrebare în lumea creștin-ortodoxă, mai mulți ierarhi din Grecia, Rusia, Bulgaria, România reacționând față de gestul autorităților elene.  Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei și-a exprimat la începutul lunii ianuarie serioasă preocupare în legătură cu arestarea arhimandritului Efrem, îndeosebi față de ”momentul aducerii la cunoștință și executării mandatului, în zilele de mare praznic ale creștinătății, precum și față de încălcarea sfintelor rânduieli și de nesocotirea prevederilor regulamentare privind independența administrativă a Sfântului Munte”.

kalu

Anchetatorul Irini Kalu – mâna diabolică prin care diavolul și organizațiile lui pământești își lucrează răzbunarea împotriva omului lui Dumnezeu

Judecătoarea Curţii de Apel şi anchetatoarea specială a cazului Vatoped, Irini Kalú, a respins cererea de punere în libertate a Stareţului Efrem şi înlocuirea detenţiei preventive cu anumite clauze restrictive. Irini Kalú, prin această dispoziţie a ei, spune încă o dată „nu” conducătorului mănăstirii aghiorite, socotind că nu se îndeplinesc prevederile legii pentru punerea lui în libertate.

Procurorul Curţii de Apel, domnul Mantzúnis, depusese un raport pozitiv la această cerere a Arhimandritului Efrem, apreciind că stareţul poate fi pus în libertate prin impunerea unor clauze restrictive şi prin depunerea unei cauţiuni în valoare de 200 000 euro.

O poziţie similară formulase şi funcţionarul Procuraturii imediat după ce Stareţul şi-a prezentat apărarea în faţa Curţii de Apel, socotind la rândul lui că Stareţul Efrem trebuie lăsat liber sub anumite clauze. Arestarea preventivă a Arhimandritului Efrem, care în prezent este deţinut într-o celulă a închisorii Korydalló, a fost decisă pe 23 decembrie 2011 de Consiliul Curţii de Apel, convocat pentru a soluţiona dezacordul dintre anchetatoare şi Procuror.

Această nouă decizie provoacă pe bună dreptate întrebări legate de motivele pentru care anchetatoarea insistă asupra detenţiei provizorii a Stareţului celei mai mari mănăstiri athonite, într-o conjunctură juridică în care dintre cei 10-15 oameni de afaceri care zilnic sunt sesizaţi pentru datorii de milioane de euro faţă de domeniul public, nu este nici unul arestat preventiv.

De asemenea, nedumeriri legate de motivele reale pentru care este ţinut în închisoare un om duhovnicesc de faimă internaţională, provoacă faptul că Ákis Tsohatzópulos, acuzat pentru declaraţii false de venit, este lăsat în libertate sub o simplă cauţiune de 150 000 de euro, câtă vreme în jurul lui se desfăşoară un întreg ansamblu de cercetări şi anchete pentru cazul submarinelor şi asta la nivel internaţional.

Decizia anchetatoarei Irini Kalú de continuare a detenţiei Stareţului Mănăstirii Vatoped, Efrem, a provocat reacţii şi într-un spaţiu în care nimeni nu s-ar fi aşteptat.

Este vorba chiar de puşcăriile Korydalló unde deţinuţii au găsit în persoana lui Gheronda un sprijin puternic. La iniţiativa Stareţului Efrem în închisorile Korydalló s-au distribuit haine şi pături pentru deţinuţii care, în frigul deosebit de puternic din această perioadă, dormeau direct pe podeaua celulelor doar cu lenjeria de corp pe ei, neavând loc în paturi din cauza supra-aglomerării din închisoare.

Motiv de uimire pentru deţinuţi este şi poziţia monahului care, în ciuda stării de sănătate extrem de agravate, nu a cerut transferul pentru tratament la spitalul închisorii.

Acest abuz judiciar strigător la cer, în formă continuată, nu face decât să dovedească o dată în plus ce mare pericol reprezintă pentru marile puteri oculte ale lumii Starețul Efrem – un mărturisitor autentic, cu viață sfântă, dar și, totodată, un patriot devotat, angajat în salvarea Greciei din ghearele satanicilor cămătari mondiali și un chivernisitor înțelept pentru o Biserică liberă de amestecul stăpânirilor antihristice.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.