21 Jul

PATRIARHUL DOBROGEI

Moartea părintelui Arsenie Papacioc: Sute de credincioși își plâng duhovnicul

 Jale la catafalcul părintelui Arsenie Papacioc

Încă de ieri, credincioșii care l-au cunoscut pe marele duhovnic Arsenie Papacioc au mers în pelerinaj la Mănăstirea Techirghiol. Cu regret, în tăcere, ei și-au luat  un ultim rămas bun de la „patriarhul oamenilor simpli“.

Catafalcul  preotului Arsenie Papacioc se află la subsolul bisericii noi, aflată încă în construcţie, iar tupul părintelui a fost depus într-un coşciug cu geam şi aer condiţionat.

Credincioşii s-au închinat la căpătâiul său şi şi-au pus câte o dorinţă, pentru ca părintele să-i binecuvânteze. Toţi cei care au trecut pe la coşciugul lui au plâns, chiar şi cei care nu l-au cunoscut.

„Am fugit de la serviciu, ca să vin să aprind o lumânare şi să-mi iau rămas bun de la părintele Arsenie. Am încredere că binecuvântarea sa mă va ajuta de acum încolo“, a declarat Roxana din Feteşti. Ieri, credincioşii care au aşteaptat să intre în încăperea unde se află părintele au făcut coadă până în dreptul scărilor de la intrarea în mănăstire.

În curtea mănăstirii a fost amenajat un loc special pentru coroane, într-un foişor, unde este afişat tabloul părintelui, încadrat de icoane.  Au fost depuse peste 15 coroane, printre acestea numărându-se una din partea Preşedinţiei şi una din partea familiei Băsescu, în nume personal.

Mormântul în care se va odihni părintele a fost săpat: el şi-a ales locul unde dorea să fie înhumat încă din timpul vieţii – la intrarea în mănăstire, pe partea dreapta. Părintele va fi înmormântat astăzi, la ora 13.

 sursa:www.adevarul.ro

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.