10 Oct

Sf.Maxim Mărturisitorul pe pământ românesc

 Moaştele Sfântului Maxim Mărturisitorul au ajuns la Iaşi

 

Moaştele Sfântului Maxim Mărturisitorul au ajuns aseară pe Aeroportul Internaţional din Iaşi la ora 22:50, informează Constantin Ciofu, corespondent al „Ziarului Lumina”. Racla ce adăposteşte mâna dreaptă a sfântului a fost adusă de arhim. Partenie, stareţul Mănăstirii Sfântul Pavel din Sfântul Munte Athos, care a fost însoţit de câţiva călugări de la această mănăstire şi de teologul ortodox francez, Jean Claude Larchet. Pe aeroport, delegaţia din Grecia a fost aşteptată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi de părinţii de la Centrul eparhial Iaşi, şi de câţiva credincioşi. Închinarea la racla sfântului a avut loc în sunetul cântării “Întru tine Părinte”. 

„Dau slavă lui Dumnezeu că moaştele binecuvântate ale Sfântului Maxim Mărturisitorul poposesc pentru prima dată pe pământ românesc. Sfintele lui moaşte vor fi aşezate lângă racla Sfintei Parascheva pentru a fi împreună rugători către Dumnezeu pentru toţi pelerinii care vor veni la Iaşi în aceste zile. Sf. Maxim Mărturisitorul a fost un mare apărător al credinţei dreptslăvitoare. Mesajul pe care acest mare Părinte al Bisericii îl adresează celor de astăzi este să creadă în Hristos-Dumnezeu-Omul şi să-şi conformeze viaţa cu învăţăturile Evangheliei”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan. 

La Catedrala mitropolitană din Iaşi, moaştele Sfântului Maxim Mărturisitorul au fost aşteptate de peste 200 de credincioşi care ţineau lumânări aprinse în mâini. Oamenii au sărutat sfintele moaşte ale Sfântului Maxim, care au fost aşezate lânga racla Sfintei Parascheva. În curtea Catedralei mitropolitane din Iaşi, pelerinii erau aşezaţi deja la rând. Deşi temperaturile erau destul de scăzute şi ploua, persoanele aflate sub cerul liber nu au ţinut cont de acest lucru.


 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.