25 Oct

Sfântul Apostol Andrei în Bucureşti

Sfântul  Apostol Andrei în Bucureşti, pe Colina Bucuriei

Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României a fost adus în dimineaţa zilei de 24 octombrie a.c. din Patras – Grecia la Bucureşti de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Elene, condusă de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Hrisostom de Patras.


Moaştele Sfântului Apostol Andrei au ajuns în România


După cum ne informează TRINITAS TV, ieri dimineaţă(24 octombrie 2011), delegaţia condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Hrisostom de Patras, care a însoţit Sfintele Moaşte aduse din Grecia, a fost întâmpinată în Salonul oficial al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă”. 

Delegaţii Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la această ceremonie au fost: Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal şi de Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.

Cu acest prilej a fost susţinută şi o conferinţă de presă. În cuvântul de întâmpinare a fost reamintită semnificaţia deosebită a aducerii moaştelor Ocrotitorului României.

„Sfântul Apostol Andrei, Apostolul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cel Întâi chemat este pentru întreaga Biserică creştină un exemplu de urmat al Mântuitorului Hristos, dar pentru poporul român are o semnificaţie aparte întrucât este Apostolul nostru şi este acela care a stat la baza poporului român”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

De asemenea, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Hrisostom de Patras a adresat un cuvânt de mulţumire: „Vă mulţumim că aţi venit aici, în numele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel ca să întâmpinaţi Cinstitul Cap izvorâtor de har al Sfântului Apostol Andrei […] Îi mulţumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care ne-a adresat această invitaţie cu multă dragoste şi care ne-a dat această ocazie strălucită de a veni lângă dumneavoastră din Sfânta Mitropolie de Patras, de unde a primit moarte martirică Sfântul Apostol Andrei”.

Moaştele Sfântului Apostol Andrei vor rămâne în Capitală până pe 28 octombrie.

 Sursa:patriarhía.ro 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.