25 May

Șapte ani de arhierie

Șapte ani de arhierie în Episcopia Spaniei și Portugaliei

Cu 7 ani în urmă, la Alcala de Henarez, pe data de 25 mai 2008, Preasfinția Sa a fost hirotonit și intronizat ca episcop titular al Episcopiei Ortodoxe Române cu jurisdicția în Spania și Portugalia; ca și atunci, și astăzi, 25 mai 2015, a fost o zi aleasă, marcată de o bucurie vibrantă și emoție.

Dimineața, de la ora 09:00 mulțime de preoți și credincioși din eparhie, s-au adunat la biserica catolică din Villalbilla, unde, după primirea ierarhilor Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească într-un numeros sobor de preoți și diaconi. După citirea pericopei evanghelice în limba română și spaniolă, IPS Arhiepiscop și Mitropolit Iosif a ținut un scurt cuvânt de învățătură explicând evanghelia citită.

După săvârșirea sfintei Liturghii, Preasfințitul Episcop Timotei, al Spaniei și Portugaliei, a ținut un cuvânt în care a evocat cele mai importante momente din cei 7 ani de slujire explicând că lucrarea la care Preasfinția Sa a fost chemat este a lui Hristos și tot prin El se  duce și la bun sfârșit. A mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate cele săvârșiteîn acești șapte ani, Înaltpreasfințitului Iosif, ierarhilor prezenți, preoților, preoteselor și tuturor celor prezenți la acest ceas aniversar.

În numele preoților, cuvânt de felicitare a rostit Preacucernicul Părinte Prof. Dr. Teofil Moldovan, vicarul general al Episcopiei.

La acest însemnat moment aniversar a fost prezent și Don Juan Antonio, Episcopul romano-catolic de Alcala de Henares,care s-a arătat onorat de prezență, mulțumind pentru invitație și colaborare. De asemenea, au fost prezente și înalte oficialități ale statului român, dintre care amintim pe domnul Ion Vâlcu, Ambasadorul României în Regatul Spaniei.

După încheierea discursurilor, toți cei prezenți au fost invitați la o agapă frățească, bucurându-se de acest moment aniversar marcant din viața Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.(Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei)

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.