04 Jul

«Să avem credința neclintită…»

ips_pimen_test

 

Cuvânt la privegherea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare
(IPS Pimen, 1 iulie 2013)

În seara aceasta, sigur, trăim momente de mare bucurie. Ne aflăm aici, la Putna, lângă Ştefan cel Mare. Momente de bucurie pentru cântările de la strană, şi unele au fost cântate şi de fraţii noştri întru neam şi credinţă de dincolo de frontiera de astăzi din Ucraina. Frumos. Cine credea, în timpul regimul comunist, că vom trăi vremuri să vedem mănăstirile pline de călugări, cântările bisericeşti frumoase, ca în vremurile de demult, meşteri iconari, cei care brodează, şi aşa mai departe? Sunt momente de bucurie, de înălţare!

Dar sunt şi momente de întristare. Există acest plan diabolic: sub pretextul că caută resurse de energie verde [gaze de sist, n.n.]  şi nu-ştiu-ce și trebuie să sfredelească pământul la adâncimi mari, otrăvind apele, izvoarele lăsate de Dumnezeu, pentru totdeauna. O crimă. O crimă! Un plan economic diabolic. Rugăciune la Dumnezeu ca să-i oprească din răutatea lor!

Rău era în timpul regimului comunist ateu. Mai rău în timpul acestui regim, Uniunea Europeană.

Copiii sunt ameninţaţi, li se distrug simţămintele morale. Mintea se distruge prin aparatele la care privesc şi citesc, cum ştiţi prea bine, mai bine decât mine. Toate – fapte care sunt crime!

Cuvintele mele sunt foarte aspre şi mulţi vor spune: Cum e posibil ca un posibil să adreseze aşa cuvinte dure în faţa conducătorilor de astăzi din ţară şi din Uniunea Europeană? Sunt dure pentru că faptele lor sunt diabolice!

Cum să scumpească ei energia electrică de sute de ori mai mult? Cum să-i credem pe ei că vor aduce binele? Numai răul! Dar, cum Dumnezeu ne-a salvat de pericolele aduse de Uniunea Sovietică, ne va salva, credem, dacă ne vom ruga cu toată smerenia, de pericolele aduse de politica Uniunii Europene.

Totul se otrăveşte, şi apa, și alimentele, şi, mai ales, sufletele noastre. Sub protecţia legii parlamentare [este trecut] şi păcatul pe care Dumnezeu l-a pedepsit cu foc şi pucioasă în Sodoma, păcatul sodomiei. Lumea se înmulţeşte prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Aşa a rânduit Dumnezeu. Citim în Sfânta Scriptură, în Vechiul Testament, că Dumnezeu, văzând că nu e bine ca omul să fie singur, i-a făcut un tovarăș de viaţă: o femeie! Nu i-a făcut un bărbat! Dar când diavolul pune gheara pe sufletul omului, îi întunecă mintea şi se petrece ceea ce se petrece.

Să avem credinţa neclintită că ei se vor risipi, și noi trebuie să rămânem tari în credinţa noastră, fără să-i urâm. Fără să-i urâm! Nu, nu-i urâm, ci le dorim întoarcere la calea cea adevărată. La credinţa în Dumnezeu.

[…]

Sursa: Război întru Cuvânt ( http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2013/07/03/ips-pimen-putna-predica-uniunea-europeana-mai-rau-decat-comunismul-plan-diabolic-crima-totul-se-otraveste-sodomie-pervertirea-copiilor-gaze-sist-scumpiriea-energiei/ )

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.