14 Feb

ROMÂNIA DEVASTATĂ DE NINSORI

STARE DE ALERTĂ în trei localități din Buzău.

România, devastată de ninsori

STARE DE ALERTĂ în trei localități din Buzău. România, devastată de ninsori

România se confruntă din nou cu un val de ninsori. Oltenia a scăpat de codul portocaliu în urmă cu 4 ore, dar judeţele din Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei au rămas sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, valabilă până la ora 14:00. 6 oameni au murit în ultimele 24 de ore din cauza frigului. Numărul total al victimelor a ajuns astfel la 74.

UPDATE: 06:20În Bucureşti, traficul a fost dat total peste cap de ninsoarea de ieri. Atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni, drumul până la serviciu a însemnat un test de rezistenţă. Bulevardele principale au fost curăţate însă, ca de obicei, pe străduţele lăturalnice, a fost cel mai greu. Pe aici, utilajele au ajuns foarte târziu. Zăpada a îngropat maşinile în parcările din Capitală.

UPDATE: 06:19: Ninsoarea a dat complet peste cap circulaţia trenurilor în toată ţara. 348 de trenuri au fost anulate, iar altele au avut întârzieri de zeci de minute.  În aceste condiţii, gările au fost pline cu mii de oameni care au dormit în sălile de aşteptare.  Alţii, însă, au fost nevoiţi să-şi anuleze călătoriile. 

UPDATE: 06:10: În Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, aflate în continuare sub incidenţa codului portocaliu, a continuat să ninga şi azi noapte. Pe drumurile închise încă din timpul zilei, poliţiştii au făcut filtre şi au întors şoferii din drum. Utilajele au fost şi ele puse la treabă însă zăpada s-a aşternut în cantităţi impresionante.

UPDATE 05: 30: Din cauza viscolului, 44 drumuri naţionale şi A2 Bucureşti-Feteşti sunt închise circulaţiei la această oră. Din acelaşi motiv,  22 de curse aeriene şi 348 de trenuri au fost anulate. În judeţul Vrancea a intrat în vigoare starea de alertă. Toate drumurile naţionale din judeţele Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea şi Călăraşi sunt închise încă de ieri, din cauza ninsorilor.

Ninsorile abundente au paralizat traficul în mai multe oraşe. Utilajele de deszăpezire au lucrat nonstop însă nu au reuşit să cureţe nici măcar arterele principale. În Dej, o ambulanţă care urma să preia un caz urgent a rămas blocată pe o stradă iar medicii au mers pe jos 1 kilometru până la persoana bolnavă. 

În Târgu Jiu, utilajele de deszăpezire au acţionat toată noaptea să ridice zăpada carre măsura pe alocuri chiar şi un metru.

La Ploieşti s-a lucrat la foc continuu toată noaptea pentru curăţarea străzilor de zăpadă. Atât cu utilajele, cât şi cu lopeţile.

Utilajele au ieşit şi pe străzile din Alba Iulia, unde circulaţia a fost îngreunată de zăpadă.

O situaţie similară a fost şi în Baia Mare, unde, după câteva ore de ninsoare, pe străzi s-a depus un strat de zăpadă de câţiva centimetri.

Sursa: www.antena3.ro

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.