23 May

Preşedintele Franţei şi noua secularizare agresivă a ţării

Primele cuvântări ale lui Francois Hollande de după investirea sa ca preşedinte al Franţei au arătat câteva dintre alegerile ideologice ale acestuia şi proiectele sale prezidenţiale.

Paris, Franţa, 18 Mai  2012

Astfel este deja cunoscut faptul că dacă socialiştii câştigă majoritatea parlamentară în iunie, ei vor adopta legalizarea căsătoriilor între homosexuali, lucru dezbătut în societatea franceză în ultimii ani.

Prima cuvântare a lui Hollande după ceremonia oficială de investire a avut loc la Palatul Elysée din Paris, şi a conţinut câteva idei principale despre rolul educaţiei secular oferite de stat cetăţenilor francezi. „Şcoala este o armă a justiţiei, este arma egalităţii republicane” a spus el, în faţa foştilor miniştri ai educaţiei, profesorilor şi copiilor invitaţi la eveniment, raportează portalul pro-vitahttp://www.lifesite.net.

Secularismul este un alt punct drag lui Hollande când vorbeşte despre educaţie. El spune că şcoala este “un loc de emancipare de tradiţii şi dogme”, în vederea unei libertăţi suverane a spiritului şi a raţiunii. Expresiile sunt scoase de la naftalină din manualele de socialism, şi dacă nu şi-ar fi vădit eficienţa dezastruoasă în comunism, ar crede cineva că ar fi viabile. Dogma, pentru acest socialist francez care nu a experiat gulagurile, securitatea, deportările, canalul Siberia, este un cuvânt odios, al limitelor auto-impuse, a inerţiei şi a obscurantismului. Din nou atmosferă din Capitalul lui Marx.  

Viziunea anti-tradiţionalistă a lui Hollande include şi probabilă ridicare a subvenţiilor oferite de stat şcolilor private, cele mai multe dintre ele catolice, unde educaţia este la un nivel net superior faţă de cele patronate de stat, parazitate de violenţă şi de poncife egalitariste. 20% dintre copiii francezilor merg la aceste şcoli private, iar sondajele arată că ele sunt cele mai performate şcoli din Hexagon.

Unii dintre apropiaţii indeologici şi nu numai ai noului preşedinte francez vorbesc deja deschis de o legalizare a „căsătoriilor” homosexuale şi a  adopţiilor copiilor de către homosexuali.  Există acum o nouă formulă în stare să arate viitorul sumbru al familiei în Franţa: noţiunea de „familie homoparentală”, în care doi homosexuali adoptă copii şi îi cresc într-un spirit homosexual, forţând indirect pe copii să devină devianţi sexuali.

pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: doxología.ro

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.