09 May

PELERINAJ GRECIA

Pelerinaj în Grecia

Centrul de pelerinaje Eclessia al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei oferă tuturor românilor din cele două țări, Spania și Portugalia, posibilitatea de a cunoaște locurile unde a viețuit și și-a desfășurat activitatea misionară Sfântul Ierarh Nectarie, cunoscut de toți creștinii ca un mare tămăduitor de boli incurabile.

Astfel, centrul nostru organizează în luna noiembrie un pelerinaj în Grecia, la Biserica Sfântului Nectarie, precum și la alte obiective turistice cu puternice semnificații religioase, biserici și mănăstiri din Grecia. Înscrierile au început în toate parohiile din cuprinsul eparhiei și încă mai sunt locuri libere, așa încât cei care doresc să călătorească pe urmele Sfântului Ierarh Nectarie, se pot înscrie în aceste zile, la parohiile de care aparțin, luând legătura cu preotul paroh.

Mai jos găsiți toate informațiile necesare, care sunt disponibile și la secțiunea Centrul de pelerinaje Eclessia de pe site-ul nostru, precum și la toate parohiile din cadrul episcopiei.

 

 Perioada: 8.11.2013 – 15.11.2013

Transport: cursă directă Madrid – Atena şi retur

Grup organizat:  42 persoane.

Termen de înscriere până la data de 5.05.2013

Ziua I, vineri – 8 noiembrie;

Întâlnire pe Aeroportul Barajas – Madrid în sala de aşteptare cu două ore înainte de decolare, ora 12.50 sosire la Atena la ora 17:20 şi transfer la hotel. Cazare şi cină Atena.

Ziua II, sâmbătă – 9 noiembrie;

Mic dejun matinal. Deplasare către portul Pireu, traversare cu feribotul la ora 07:15 (Pireu\Eghina), vizită la Biserica Sf. Nectarieunde se află moaştele Sf. Nectarie Taumaturgul. Participare la slujba închinată Sf. Nectarie.Traversare cu feribotul Eghina/Pireu. Oprire pe stânca Areopagus, unde a predicat Sf. Ap. Pavel lângă Acropolis. Cazare şi cină în Atena.

Ziua III, duminică – 10 noiembrie;

Mic dejun. Deplasare în Insula Evia, se vizitează Mănăstirea Sf. Ioan Rusul, închinare la moaştele Sfantului Ioan Rusul şiMănăstirea Cuviosului David, închinare la moaştele Sfântului Cuvios David. Traversare cu feribot la Glyfa. În functie de timp, oprire la Mănăstirea Kato Xenia (adăposteşte o particică din Braul Maicii Domnului) şi la Mănăstirea Sfânta Paraschevi din Valea Tenbi (moaştele Sfintei Paraschevi, izvor cu apa tamaduitoare). Cazare şi cină la Nei Pori.

Ziua IV, luni – 11 noiembrie;

Mic dejun. Plecare spre Muntele Olimp pentru vizitarea Mănăstirii Sfântului Dionisie (Litochoro). Plecare spre Salonic. În Salonic se vizitează: Turnul Alb, Centrul istoric al orasului, Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, unde se află moaştele Sfântului Dimitrie Izvoaratorul de Mir, Biserica Sfânta Sofia, loc unde se găsesc moaştele Sfântului Vasile cel Nou, Mitropolia, unde se află  moaştele Sfântului Grigorie Palama. Plecare spre Kalambaka / Nei Pori, cazare şi cină.

Ziua V, marţi – 12 noiembrie;

Mic dejun. Deplasare la Complexul Monastic Meteora, se vizitează Mănăstirile Sfântul Stefan şi Varlaam (în funcţie de programul mănăstirilor). Deplasare spre Igoumenitsa, traversare cu feribotul în Insula Corfu. Cazare şi cină Corfu.

Ziua VI, miercuri – 13 noiembrie;

Mic dejun. Se vizitează Biserica Sf. Spiridon şi Catedrala Sf. Teodora. Traversare cu feribotul spre Igoumenitsa, apoi deplasare spre Patras. Cazare şi cină  Patras / Rodini.

Ziua VII, joi – 14 noiembrie;

Mic dejun. În Patras vom vizita Biserica Sf. Andrei, închinare la moaştele sfântului. Plecare spre Atena cu oprire la Lontraki pentru vizitarea Mănăstirii Sf. Patapie. Scurtă oprire la Canalul Corint. Deplasare la Nea Makri pentru vizita la Mănăstirea Sf. Efrem cel Nou, închinare la moaştele sfântului. Cazare şi cină Atena.

Ziua VIII, vineri – 15 noiembrie;

Mic dejun.Transfer la aeroport cu doua ore inainte de decolare, ora 9:15, aterizare la Madrid – Barajas la ora 12:00.

Costul pelerinajului: 770 Euro / persoană,

Avans minim  200 Euro / persoană la înscrierea pe listă,

Reduceri acordate copiilor la cazare   

VÂRSTA (ani)

DENUMIRE

REDUCERE

CONDIŢII ACORDARE REDUCERE

0 -1.99

INFANT

GRATUIT

Cazarea se face în cameră dublă, în pat cu doi adulţi.

2 – 4.99

COPIL

100 Euro

Cazarea se face în cameră dublă, în pat cu doi adulţi.

5 – 11.99

COPIL

  50 Euro

Cazarea se face în cameră triplă impreună cu doi adulţi, cu pat   individual.

Servicii incluse:

– bilet de avion Madrid – Atena şi retur;

– Transport cu autocar de 3* pe timpul şederii în Grecia (aer condiţionat, tv, video);

– 7 nopţi de cazare în hoteluri de 4* (clasificare locală) cu demipensiune (Mic dejum + cină);

– Ghid român pe toată perioda pelerinajului;

– Preot însoţitor;

– Feribot Pireu / Eghina / Pireu;

– Feribot Igoumenitsa / Corfu/ Igoumenitsa;

 

– Feribot Agiokampos – Glyfa.

Servicii neincluse:

– Asigurare medicală;

– Intrările la obiectivele religioase (2 euro de Mănăstire la Complexul Meteora, Acropole – 12 Euro);

– Orice alt serviciu care nu este menţionat la rubrica “preţul include”.

 Acte necesare: PAŞAPORT / CARTE DE IDENTITATE VALABILE    

Notă:

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la Consulatul Român din Madrid; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Programul pelerinajului poate fi modificat de către ghid, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri, în funcţie de anumite situaţii speciale.

Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia.

Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă cu insoţitorul de grup.

Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

 Compania aeriană:

– îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor;

– bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână max. 8 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).

ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN ATENA (chiar dacă este electronic)!

PERSOANELE CARE SE VOR ÎNSCRIE PE LISTĂ TREBUIE SĂ ACHITE  AVANSUL MINIM DE 200 Euro, ÎN ACEST CAZ ÎSI ASIGURĂ LOCUL.

Plata se poate face şi integral.

 

PLATA SE FACE DIRECT ÎN CONTUL EPISCOPIEI SPANIEI ŞI PORTUGALIEI LA IBER CAJA:

ES73 2085 9258 8603 3035 5653 

La concept se scrie: GRECIA, ŞI NUMELE CELUI CARE CĂLĂTOREȘTE

MAI MULTE INFORMAŢII SE POT OBȚINE:

– la preotul paroh al fiecărei parohii;

– pe site-ul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei: www.episcopiaspanieiportugaliei.es;

– la adresa de e-mail  pelerinaje.eclessia@episcopiaspanieiportugaliei.es.

Sursa:http://episcopiaspanieiportugaliei.es

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.