01 Jul

Ortodoxia în lume

www.doxologia.ro

  • Sinodul Greciei: Duminica – zi de odihnă

Ministrul Dezvoltării Economice a adus în discuţie concediul duminical şi eventuala suprimare a acestuia din raţiuni de austeritate economică.

Răspunzând acestuia, Mitropolitul Dionisios de Corint, responsabil cu media în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, a menţionat:

„Sfântul Sinod, acum precum şi în trecut, a luat o poziţie clară şi responsabilă în această privinţă. Ziua duminicii, cum se vede foarte clar din etimologia cuvântului, este ziua consacrată Domnului.

Prin consecinţă, poziţia Bisericii este următoarea: duminica trebuie să rămână zi de odihnă, pentru a da creştinilor nu numai posibilitatea de a se ruga lui Dumnezeu, dar şi pentru a da posibilitatea oamenilor să se odihnească de lucrările de peste săptămână şi de a se pregăti de săptămâna următoare. De asemenea, noi afirmăm poziţia Bisericii ca lucrătorii din comerţ să fie ascultaţi şi duminica să rămână zi de odihnă şi pentru ei, aşa cum a fost în decursul secolelor”.

2NOV_4474

  • Atentat sinucigaş ratat asupra Patriarhului Antiohiei

Cotidianul libanez An-Nahar a aflat de la Patriarhia ortodoxă a Antiohiei despre o explozie care a avut loc în ziua de 27 iunie în apropierea Sediului Patriarhiei din Bab Touma, Damasc, la câteva clipe după intrarea Sanctităţii Sale Ioan al X-lea în reşedinţă.

Atacurile cu bombă au avut ca scop uciderea înaltului ierarh ortodox, însă nu şi-au atins ţinta.

În comunicatul Patriarhiei Antiohiei se menţionează că patriarhul este sănătos şi în siguranţă. O sursă oficială a arătat faptul că 4 oameni au murit şi alte zeci de persoane au fost rănite în două atentate sinucigaşe din apropierea Birourilor Asociaţiei caritabile Al-Ihsân şi a Catedralei Patriarhale Ortodoxe Mariamiyya.

Dintre cei doi atentatori, unul este mort iar celălat rănit a fost transportat de forţele de securitate siriene la spital.

Explozia s-a produs în momentul în care la Asociaţia caritabilă Al- Ihsân se distribuiau alimente oamenilor săraci şi fără adăpost, iar morţii şi răniţi sunt dintre aceste persoane defavorizate care făcuseră un rând pentru a primi provizii.

 

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.