29 Nov

KOSOVO – Infinite War

Un documentar excelent realizat de RAI 3 – Televiziunea Italiană(subtitrare in limba engleză)

httpv://www.youtube.com/watch?v=gbhdWQOsmIM

Peste 50 000 de sârbi din Kosovo au aplicat pentru dobândirea cetățeniei rusești, a transmis televiziunea sârbă B92, citându-l pe Zlatibor Djordjevic, purtător de cuvânt al mișcării Vechea Serbie. Numărul aplicațiilor trimis la Ambasada Rusiei din Belgrad s-a dublat începând cu luna noiembrie, pe măsură ce tot mai mulți sârbi din Kosovo sunt deziluzonați de abilitatea Belgradului de a își apăra minoritatea etnică.

Nu suntem mulțumiți de progresul din convorbirile de la Bruxelles între guvernele de la Belgrad și Pristina care, dacă vor duce la același deznodământ ca la început, vor pecetlui sfârșitul sârbilor kosovari“, a spus Djordjevic. “O cetățenie duală (sârbă și rusă) ar preîntâmpina islamizarea crescândă a sârbilor kosovari”, a spus el.

Djordjevic a spus că autoritățile din Kosovo au făcut presiuni asupra sârbilor bătrâni și săraci să renunțe la cetățenia sârbească în favoarea celei kosovare promițându-le pensii și alte beneficii sociale. A subliniat că cei mai mulți sârbi din Kosovo care caută cetățenia rusească nu urmăresc să se mute în Rusia, ci doar vor protecție politică din Moscova.

Ministrul de externe Serghiei Lavrov a spus că Rusia intenționează să apere drepturile sârbilor oriunde trăiesc aceștia, luând în calcul toate opțiunile ce decurg din legea internațională și legea rusească. Nu a spus, însă, cum va răspunde Moscova aplicațiilor sârbilor pentru cetățenie. (…)

Sursa:Mediafax 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.