13 Jul

Jurnal de vacanță

Seminarul de vară, ediția a III-a, iulie 2018
Jurnal de vacanță

Girona, 5 iulie

Prima zi a seminarului de vară al școlii parohiale, a debutat cu o plimbare în centrul istoric și vizita Muzeului de artă contemporană din orașul Girona.
Chiar dacă nu am reușit să fim cu toții, bucuria revederii ne’a dăruit câteva ore în a descoperi lucruri noi, în a redescoperi Girona veche de fiecare dată cu alt colțișor nevăzut în trecerile anterioare.
Treptele catedralei gironine, unică în lume prin lățimea sa, au găzduit a nu știu câta oară în trecerea timpului, momentele foto, zâmbetele și micul concurs improvizat “cine urcă sau coboară mai repede”. Istoria locului, vechimea pietrelor Viei Augusta ne’au purtat încet pașii la porțile Muzeului de artă contemporană.
Muzeul, face parte dintr’un proiect al primăriei Girona, prezentat în 2014 și care este găzduit, să zicem așa, de Casa Pastors, un edificiu de 2300 m2, având ca obiectiv principal vernisarea diferitelor colecții de artă modernă și contemporană a orașului. Muzeul de artă este centrat cu prioritate în a descoperi publicului arta catalana a sec.XX, din perioada avangardistă până în prezent.
Astfel și micul grup al școlii parohiale, format din copii și câteva doamne mame, părintele Mihai și cea care scrie aceste rânduri,
ne’am îmbogățit vizual în vizita expozițiilor muzeului, încheind prima zi a seminarului de vară la un pahar de vorbe cu folos și o inghețată prelungită, și minunatul joc al copilăriei de’a v’ati’ascunselea printre turiști, zidurile vechi ale orașului și gelaterie.
O zi de vară…poate nimic special în sine, dar bucuria de a împărți cu aproapele câteva ore de folos pentru inimă, cred că poate fi definiția de bază pentru a pune o mică amprentă în sufletele copiilor noștri. Copiii noștri atrași din ce în ce mai mult de universul egoist al computerului sau al telefonului mobil, uitând sau nedescoperind niciodată aventura copilăriei în jocuri care adună nu un singur copil ci 2,3,4,5…copii.
Seminarul verii la parohia noastră continuă, joi 12 iulie, cu o vizită inedită la Muzeul pescuitului din Palamós, unic în zona mediteraneanã.
Vã așteptăm cu bucuria copilăriei!
preoteasa Camelia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.