11 May

Inedit

12 condamnați pe viață au depus

voturile monahale într-o închisoare din Ucraina

 

Într-o închisoare din Vinița (Ucraina), 12 oameni condamnați pe viață au decis să depună voturile monahale, a informat ziarul «Segodnia» miercuri, 11 ianuarie.

„Astăzi, în Mănăstirea din Vinița, aflată aflată în incinta închisorii din Vinița viețuiesc 12 novici și 12 călugări. Ei îi călăuzesc și pe ceilalți condamnați care s-au convertit la Domnul, pe calea adevărului. Aici, totul este ca într-o mănăstire de călugări. În plus, criminalii și violatorii au găsit o cale de ispășire a greșelii și nu intenționează să ceară apel pentru pedeapsa primită”, a afirmat o colaboratoare a administrației penitenciarului, Anna Titovskaïa. „Totuși, a adăugat aceasta, după douăzeci de ani în detenție, condamnații pe viață pot cere eliberarea condiționată și nu este exclus ca acești călugări să aibă mai multe șanse de a-și redobândi libertatea”.

Ea a mai povestit că Andrei Tchistiakov, unul dintre călugări, își începe fiecare zi cu metanii și rugăciuni. „De aproape zece ani citesc operele Sfinților Părinți ai Bisericii, de la șase până la opt ore pe zi. N-aș fi avut, cu siguranță, atât de mult timp la dispoziție pentru lectură în libertate, chiar și într-o mănăstire”, a mărturisit deținutul.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al administrației penitenciarului din Ucraina, Igor Androuchko menționează pe blogul său caraterul exclusiv al acestei viețuiri monastice în rândul prizonierilor. „Nu am avut până acum cazuri asemănătoare, când condamnații pe viață să adopte în masă viața monahală”, a scris I. Androuchko.

Traducerea și adaptarea: Maria Burlă

Sursa: www.doxologia.ro via www.interfax.ru via orthodoxie.com

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.