23 May

Oameni fără DUMNEZEU…

CIP IMPLANTAT LA NAȘTERE FIECĂRUI OM: ideea lansată la BBC de o scriitoare de SF

 

Nume cunoscute din filozofie, știință, psihologie sau artă prezintă în 60 de secunde la BBC, în fiecare săptămână, o idee care ar putea să schimbe lumea. Provocarea poate să stârnească controverse și nu contează cât este de improbabilă, atâta vreme cât autorul ei consideră că ar putea schimba lumea în care trăim.

Cea care a lansat în această săptămână ideea de 60 de secunde a fost Elizabeth Moon, autoare de literatură SF. Ea își dorește ca toți oamenii să primească, de la naștere, un cod de bare.

„Dacă aș fi conducătoarea întregului Univers, aș insista ca fiecare individ să aibă un ID permanent atașat, un cod de bare, un cip implantat care să permită identificarea rapidă, ușoară și necostisitoare a fiecăruia. Cipul ar fi implantat la naștere”, spune scriitoarea.

“Îndrepți un scaner către o persoană și știi cine este. Aceste coduri de bare ar aduce multe avantaje. În război, soldații ar putea identifica țintele căutateîintr-o populație de non-combatanți. Nu vor mai fi cazuri de greșire a identității cuiva, care duc la moartea unor inocenți, la victime colaterale. Anonimitatea nu va mai fi o opțiune, nici confundarea cuiva, greșirea identității. Asumarea responsabilității va deveni mult mai simplă și mai corectă”, a mai spus aceasta.

Ideea ei a fost lansată și dezbătută în timpul unei discuții despre război, despre metode de luptă pe calea aerului și etica războiului, în cadrul programului „Forum” al BBC: BBC World Service programme The Forum.

Sursa: razbointrucuvant.ro

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.