26 Jul

22 iulie 2012 – PRAZNICUL PROOROCULUI ILIE

Duminică 22 iulie 2012 – Praznicul Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul

 

 

Ca de fiecare dată luna iulie ne dăruiește sărbătoarea Slăvitului Prooroc al lui Dumnezeu, Sfântul Ilie Tesviteanul.

 

În al optulea an de misiune ortodoxă pe pământ iberic și catalan duminică 22 iulie, credincioșii parohiei de la Girona și-au îndreptat pașii către Sfânta Biserică parohială pentru a-și sărbători primul mare ocrotitor, pe Sfântul Prooroc Ilie.

 

De la ceasul Utreniei, trecând prin rânduiala Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii și sfârșind cu agapa pregătită pentru acest mare praznic, alături de părintele paroh Mihai Solomon, credincioșii ortodocși români ai parohiei au participat cu emoție și bucurie in suflete la acest eveniment  binecuvantat de Bunul Dumnezeu.

 

Iar ca un eveniment tradițional de acum pentru parohia noastră care a încununat sărbătoarea praznicului, a fost festivitatea de încheiere a cursurilor scolii parohiale  perioada octombrie 2011- iulie 2012 și a Seminarului de vară “Sf.Grigorie Palama”, ediția a II-a.

 

Chiar dacă nu în formație completă, dat fiind faptul că unii dintre elevii școlii au plecat deja în vacanță în România, cei 16 elevi rămași, au primit darurile Sfântului Prooroc Ilie la finalul Sfintei Liturghii, coronițe și premii, ca recunoaștere a râvnei și vredniciei lor în această perioadă de timp.

 

Tot în această perioadă a verii, parohia noastră găzduiește la Girona și dăruiește copiilor și adolescenților parohiei, zilele Seminarului de vară “Sf.Grigorie Palama”. E drept că suntem la început cu pregătirea acestui seminar, anul acesta ajuns la editia a II-a, e drept că spațiul organizatoric nu este unul atât de generos pe cât ne-am dori cu toții, însă chiar și așa, pe parcursul acestei luni, prin activitățile propuse în agenda săptămânală a seminarului dorim ca micuții și adolescenții parohiei noastre să petreacă cât mai mult timp folositor împreună și mai ales să practice limba română. Început în ziua de 24 iunie și finalizat în 24 iulie,  seminarul a oferit atât momente recreative în aer liber cât și activități practice de desen și pictură, un curs bazic de limba greacă, discuții pe diferite teme legate de comportamentul și vestimentația în Sfânta Biserică, despre adolescență și educație, practică litúrgică și vizita ghidată în centrul istoric al Gironei.

 

Mulțumim încă odată pe această cale tuturor parohienilor noștri pentru dragostea, dăruirea și implicarea în bunul mers al desfășurării activității misionare a parohiei de la Girona. Mulțumim doamnelor care fac parte din grupul de organizare al școlii parohiale coordonat de preoteasa Camelia, și anume, doamna prof. Anca Pănescu Lazăr, doamna Diana Georgiana Cucu și doamna Gina Jalba, și nu în ultimul rând tuturor mamelor care se îngrijesc de buna educație a fiilor și fiicelor lor în frica și dragostea de Dumnezeu. Oferim tuturor  câteva fotografii din albumul parohial ca mărturie al acestor evenimente descrise mai sus pe scurt și… vă așteptăm cu mult drag să pășiți pragul bisericii noastre și al orașului nostru de adopție, Girona.

Girona, 25 iulie 2012

 

Preoteasa Camelia Solomon

Festivitatea de încheiere a cursurilor școlii parohiale 2011-2012

Premii și coronițe pentru cei mai vrednici copii ai parohiei noastre

 

Binecuvântarea agapei pregătite pentru praznicul de vară

întreg albumul hramului de vară îl puteti găsi aici: https://picasaweb.google.com/109035281403456976593/201222IULIEHRAMULPROOROCULUIILIE

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.