15 Dic

Festivalul de colinde «Bun ești, Doamne, Bun!», Girona

Duminică, 13 decembrie 2015, începând cu orele 18,00, în biserica parohiei «Sf.Prooroc Ilie Tesviteanul și Sf.Ierarh Grigorie Palama» din orașul Girona – Catalonia, s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Festivalului de colinde și datini de  Crăciun «Bun esti, Doamne, Bun!» organizat de Protopopiatul Barcelona sub patronajul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

Au participat nouă grupuri de colindători ale parohiilor din  Barcelona, Tarragona, Lleida, Manresa, Vilanova i Geltrú, Ibiza, Reus, Arbúcies și Girona, care, timp de două ore, au colindat credincioșii adunați din mai multe parohii cu colinde și tradiții specifice Crăciunului.

La ceas târziu de seară, copii și adulți deopotrivă, porneau a colinda colinde vechi românești – La poartă la Țarigrad, Astăzi S-a născut Hristos, Corindă-ne Doamne, Veniți cu toții, La Viflaim s-o născut, Din cer seni, Crăciunul, Oaspeți cu azur în gene, Dumnezeu Preasfântul, Colindăm-Colindăm, colindele copilăriei Moș Crăciun, Săniuța fuge, Steaua sus răsare, O! ce veste minunată, Deschide ușa, creștine! și nu în ultimul rând un colind sârbesc Andjeli  pevaju, un colind grecesc Vizantiná Kalánda, dar și recitând două poezii specifice de iarnă.

La finalul acestei seri, fiecărui grup de colindători i-a fost decernată Diploma de participare  din partea Preafințitului Episcop Timotei, diploma fiind înmânată de Preacucernicul Părinte Aurel Bundă, Protopopul Protoieriei Barcelona.

Totodată, atât colindătorii cât și credincioșii prezenți la frumosul eveniment au fost onorați de gazde cu câte un pachețel simbolic de la bradul de Crăciun, pachețel ce a dorit să fie Colăcuțul tradițional de acasă, precum și cu o gustare pregătită cu multă dragoste de doamnele parohiei gazdă.

Mulțumind tuturor celor care au poposit de departe și foarte departe pentru a bucura inimile în colinde, dorind tuturor să le fie prăznuirea Sfântului Crăciun cu lumină și spor duhovnicesc, dăm Slavă lui Dumnezeu pentru toate cele rânduite în voia Sa!

La mulți ani frumoși și buni!

Girona, 13 decembrie 2015

Camelia Solomon

1

0 darurile pregătite pentru colindători

4 deschiderea Festivalului de către Pr Aurel Bundă

2 grup parohia Barcelona

6 grup parohia Tarragona

7 grup parohia Lleida

10 grup parohia Manresa

11 grup parohia Manresa

12 grup parohia Reus

12 grup parohia Vilanova i Geltru

13 grup parohia Ibiza

16 grup parohia gazda Girona

17 grup parohia gazda Girona

18

19

20

21

22

23

24

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.