09 Abr

Duminica Sfintei Cruci în parohie

"Iată acum ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui frații împreună!

Aceasta este ca mirul pe cap, care se coboară pe barbă, pe barba lui Aaron,

care se coboară pe marginea veșmintelor lui.

Aceasta este ca roua Ermonului, ce se coboară pe munții Sionului, că unde

este unire acolo a poruncit Domnul binecuvântarea și viața până în veac"(Psalmul 132)

GIDUMCRUCII9

GIDUMCRUCII22

În acest an, Duminica a III-a din Sfântul şi Marele Post a adus parohiei noastre o binecuvântare deosebită. În primul rând această binecuvântare ne-a fost împărtăşită prin slujirea Tainei Sfântului Maslu, sâmbătă 6 aprilie. Noutatea pentru parohia noastră a constat în faptul că s-a săvârşit împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei, în total fiind şapte slujitori. Pe lângă Chiriarhul nostru, ne-au onorat cu prezenţa părintele protopop Aurel Bundă de la Barcelona, părintele Vasile Băltăreţu de la Tarragona, părintele Laurenţiu Rezeanu de la Figueres, părintele Costinel Purcărea de la Manresa şi părintele Mihai nou misionar pentru eparhia noastră.

GIMASLU25GIMASLU29

În al doilea rând, faptul că duminică, 7 aprilie, s-a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească, a adus tuturor credincioşilor prezenţi bucurie şi întărire pe calea postului.

GIDUMCRUCII18

Şi sâmbătă la Sfântul Maslu, dar şi duminică la Sfânta Liturghie, în cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa ne-a îndemnat să parcurgem în continuare călătoria cea duhovnicească a postului, întăriţi fiind de puterea Cinstitei şi de viaţă Făcătoarei Cruci, a cărei venerare au aşezat-o Sfinţii noştri Părinţi exact în apropierea înjumătăţirii Postului celui Mare. Apoi a explicat celor prezenţi semnificaţiile profunde ale Sfintei Cruci, ea fiind Pomul Vieţii de al cărui fruct s-au lipsit protopărinţii noştri Adam şi Eva datorită neascultării şi a nerecunoaşterii propriei greşeli. Ne-am reamintit de şarpele înălţat în pustie de către dreptul Moise şi, mai ales că noi, credincioşii din Legea Harului avem acces la rodul Pomului Vieţii, adică la împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Mântuitorului, şi aceasta bineînţeles după ce ne-am recunoscut păcatele, am înţeles puterea lor distructivă şi am înţeles că avem mare nevoie de pocăinţă adevărată. Avem nevoie de o spovedanie mai deasă şi bineînţeles de o împărtăşire mai deasă, nu numai o dată sau de patru ori pe an. O spovedanie deasă şi o împărtăşire deasă ne pot aduce o cunoaştere mai amănunţită a propriilor păcate şi, odată cu aceasta un real spor duhovnicesc.

GIMASLU1

Ne bucurăm că în acest an am avut parte, odată cu venerarea Sfintei Cruci, de binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Timotei şi de împreună slujirea cu preacucernicii părinţi din parohiile vecine la Taina Sfântului Maslu. Mulţi dintre credincioşii prezenţi şi-au manifestat evlavia şi mulţumirea sufletească pentru posibilitatea de a participa la astfel de evenimente.

Mulțumim și familiilor care s-au nevoit cu dragoste și modestie pentru organizarea celor două zile de sărbătoare în parohia noastră.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

paroh,

p.icon.stavrofor Mihai Solomon

(pentru albumele complete ale celor doua evenimente vă rugăm să vizitați:

https://picasaweb.google.com/109035281403456976593/2013DuminicaSfCruciSfLiturghieArhiereasca7Aprilie?noredirect=1

https://picasaweb.google.com/109035281403456976593/2013VizitaArhiereascaSiSfMasluSambata6Aprilie)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.