06 Sep

Distrugerea planificată a creștinilor în Siria

Cliff Kincaid 

Relatarea din New York Times potrivit căreia  “Preşedintele obţine sprijinul lui McCain pentru atacarea Siriei” era previzibilă, ţinând cont că Obama îi invitase deja la Casa Albă pe senatorii  John McCain (R-AZ) şi Lindsey Graham (R-SC) cu scopul precis de a-i face să susţină propunerea sa de a ataca militar Siria. Obama le-a mai cerut celor doi să se deplaseze in Egipt pentru a-i submina pe liderii militari care au înlăturat Frăţia Musulmană de la putere.

Ceea ce în nici într-un fel nu se pomeneşte în media, dar se ştie în Congres, este că deznodămîntul inevitabil al victoriei Frăţiei Musulmane şi a grupurilor teroriste aliate din Siria va fi genocidul creştinilor rămaşi acolo.

În Egipt, Obama a încurajat sub ochii noştri preluarea puterii de către Frăţia Musulmană, stopată apoi de oameni printr-o revoluţie adevărată care i-a adus pe militari la putere. Frăţia a răspuns atacându-i pe creştini şi bisericile lor.

La fel de neverosimil, se pare că experienţa din Egipt va fi repetată în Siria, cu excepţia faptului că scopul explicit al intervenţiei militare a lui Obama, aşa cum pare el a se contura sub oblăduirea lui  McCain şi Graham, este distrugerea regimului care până acum a stat in calea distrugerii complete a creştinilor. Nu va mai exista nici o o autoritate care să îi protejeze pe aceştia atunci cand Frăţia Musulmană va prelua controlul la Damasc.

“Problema este că oricine loveşte în Assad, nu contează cum, îi ajută pe acei islamişti radicali de care suntem cu toţii îngrijoraţi… la fel de incredibil este faptul că angajându-se într-o acţiune militară împotriva Siriei, America se va alia pur şi simplu cu grupurile afiliate al-Qaeda“, spune expertul în terorism Steven Emerson.

Problema nu este natura odioasă a regimului Assad, sprijinit de Rusia şi de Iran, ci natura opoziţiei sprijinită de Frăţia Musulmană. Aceasta este tabăra pe care Obama, McCain şi Graham vor ca Statele Unite să o susţină.

Pe Graham, supus testului alegerilor anul viitor, unul dintre oponenţii săi, senatorul Lee Bright de Carolina de Sud, l-a numit “agent electoral pentru Frăţia Musulmană. Moderatorul Fox News Lou Dobbs a fost surprins de afirmaţia făcută de Bright în emisiunea sa, dar a remarcat că într-adevăr atât Graham cât şi McCain “au încercat să readucă Frăţia Musulmană la guvernare după îndepărtarea lor de către armată.”Bright a continuat spunând că McCain, oponentul republican al lui Obama la alegerile din 2008, a devenit un “instrument al Partidului Democrat” iar Graham “îl urmează îndeaproape.”

Pamela Geller de la Iniţiativa Americană de Apărare a Libertăţii (American Freedom Defense Initiative) este la fel de dură în aprecieri. “John McCain şi Lindsey Graham dau apă la moară intervenţiei pro-jihadiste a lui Obama în Siria” spune aceasta.“Pat şi Pataşon, McCain şi Graham s-au aflat azi la Casa Albă primind ordin de deplasare de la Iubitul Conducător. N-a fost picior de democrat azi la casa Albă.”

Ea se întreabă, “Ce agenţi de influenţă ai Frăţiei Musulmane îi sfătuiesc pe McCain şi Graham? …McCain a spus astăzi că blocarea loviturii lui Obama asupra Siriei ar avea consecinţe ‘catastrofice.’ Nu, domnule senator, susţinerea Frăţiei Musulmane de către Obama a fost ‘catastrofică’ şi la fel este susţinerea Frăţiei şi  al-Qaeda în Siria.”

Geller face aluzie la faptul că ramura sunită a islamului reprezentată de Frăţia Musulmană, al-Queda şi alte grupări jihadiste şi-au dorit din totdeauna să pună mâna pe Siria.  Al Jazeera, prezentă în 40 – 50 de milioane de familii americane, este portavocea lor.

În mod curios, personaje asociate Fox News precum William Kristol şi Karl Rove s-au numărat printre semnatarii scrisorii din 27 august care sprijinea planul lui Obama de a ataca militar Siria, chiar şi fără aprobarea Congresului. Luni seara, după o întrevedere la Casa Albă, senatorul Graham a apărut pe Fox News, la emisiunea “Raport Special”, unde gazda emisiunii, Shannon Bream, i-a oferit, fără să-l întrerupă, şase minute pentru a susţine cauza lui Obama.

Dacă Fox News se află acum la degetul mic al lui McCain şi al lui Graham, se înţelege că va fi greu oponenţilor politicilor de război ale lui Obama să primească în egală măsură timp şi atenţie din partea mass-mediei. Poate că din această cauza prezice Kristol că republicanii care urmăresc Fox News pentru informare şi opinii se vor ralia lui Obama.

Cu toate acestea, cei ignoraţi aproape întru totul în această dezbatere sunt creştinii din Siria care se confruntă acum cu spectrul genocidului. Nu e prea târziu să se vorbeasca despre situaţia lor.

Pe 25 Iunie, subcomitetul pentru Africa al Camerei, Global Health, Global Human Rights, şi International Organizations, împreună cu subcomitetul pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord au avut o întâlnire intitulată “Minorităţile religioase din Siria sunt prinse la mijloc”

Republicanul Christopher Smith, preşedintele adunării, a spus “frontul al-Nusra, desemnat de către Statele Unite ca organizaţie teoristă, se face vinovat de violenţa şi retorica sectară, dar alte zeci de grupuri de opoziţie se raliază ideologiilor islamiste sau salafist-jihadiste şi se amestecă cu Armate pentru Eliberarea Siriei –  care pare a fi susţinută în prezent de Statele Unite.”

Dr. John Eibner, CEO al Christian Solidarity International (CSI-USA), a mers mai departe decât Smith, depunând mărturie că Administraţia lui Obama a dat undă verde ţărilor sunite din regiune “să destabilizeze militar Siria” şi că drepturile minorităţilor religioase, în special ale creştinilor, sunt puse în primejdie.

Eibner a spus, Or fi Arabia Saudită, Quatarul şi Turcia dragi intereselor militare şi economice ale Statelor Unite, dar toate au probleme cu democraţia şi nu pot constitui modele de pluralism religios… Arabia Saudită şi Quatarul sunt monarhii absolute sunite. Toate minorităţile sunt interzise în prima dintre acestea. În Turcia, minorităţile creştine au fost practic eradicate prin genocid în urmă cu aproape un secol. Unul după altul, guvernele turceşti, inclusiv cel al premierului Erdogan, şi-au făcut o mândrie patriotică din a nega existenţa genocidului.”

Christian Solidarity International a lansat o alertă de genocid pentru minorităţile religioase din Siria.

Demn de notat, Quatarul este sponsorul financiar al Al Jazeera, canal de televiziune slujind drept portavoce Frăţiei Musulmane, lăudat de McCain pentru “contribuţia la politica internaţională”.

Comentariile lui Eibner nu sunt simple speculaţii. Acum mai bine de un an, The Wall Street Journal reporta ca “diplomaţi şi agenţi americani şi-au extins contactele cu rebelii sirieni” şi că CIA şi Departamentul de Stat colaborează cu Arabia Saudită, Turcia, Quatar şi “alţi aliaţi” în folosul Armatei pentru Eliberarea Siriei (AES).

Zuhdi Jasser, membră a Comisiei Americane pentru Libertatea religioasă Internaţională (U.S. Commission on International Religious Freedom), confirmă că există rapoarte potrivit cărora rebeli înarmaţi afiliaţi AES au făcut o razie asupra satului al-Duvair, populat de creştini, şi au masacrat populaţia civilă, inclusive femei şi copii.

Reverendul Majed El Shafie, fondator al One Free World International, confirmă că facţiuni islamiste din Siria, între ele numarându-se Frăţia Musulmană, grupări salafiste şi afiliate al Qaeda, “preiau cu repeziciune pe rebelii indisciplinaţi şi slab organizaţi în acelaşi mod în care au mai facut-o în alte ţări… …” El se teme că aceste grupări musulmane vor “curăţi Siria de ‘necredincioşi’  – creştini sau alte minorităţi – şi vor stabili un stat islamist.”

“De fapt,” spune el, “procesul deja a început.”

Se va alătura preşedintele Obama genocidului pus la cale de Frăţia Musulmană? Dacă da, câţi alţi republicani, pe lângă McCain şi Graham i se vor ralia?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.