24 Ene

DEMNITATEA ORTODOXĂ și nesimțirea politicului

PS Sebastian: ASTA NU E DEMOCRAȚIE, NEPASAREA ACEASTA! 

Reacția stupefiantă a unui lider PDL Olt, ofuscat: 

“SĂ MAI TACĂ …DIN GURĂ!”

 httpv://www.youtube.com/watch?v=1e5YN64faOM

(PS Sebastian, transcriere parțială a cuvântului rostit cu ocazia zilei Eroilor Revoluției, 22 decembrie 2011)

Nu merită neamul acesta să zacă în această resemnare lașă!

Morții din decembrie ar vrea să avem și noi curajul și responsabilitatea lor

Un președinte trecut declară în mod vinovat: m-a înfrânt sistemul. Care sistem? Nu suntem noi sistemul? Într-o democrație nu este poporul cel care trebuie să își aibă soarta în mâna sa? … Haideți să ne asumăm această putere pe care o avem și să nu îi facem de râs pe cei înscriși pe troițe și să nu se mai spună că au murit degeaba.

Dacă vom trece așa, cu nepăsare, …așa se va face că vom trăi rușinoș jertfa celor care au ieșit în stradă.

Să fim demni de libertatea și de tot ce are demn democrația. Democrația deschide uși, adică oportunități. E adevărat, cască și prăpăstii, grele de trecut. De multe ori democrația pare mai grea decât dictatura dar nu avem voie să privim cu regret către dictatura lui Ceaușescu.

Să luăm aminte la pârghiile democrației, care ne pot aduce și pe noi în rândul statelor care au câștigat prin acest sistem democratic.

Evenimentul de Olt: Episcopul Slatinei şi Andrei Iordache, „ţintele” lui Bălăşescu –„Să mai tacă dracu’ din gură!” 

Prezent vineri la prima conferinţă de presă din acest an a democrat liberalilor olteni,secretarul general al PDL Olt, Dan Bălăşescu, a ţinut să transmită un mesaj episcopului Slatinei şi Romanaţilor: „Să mai tacă dracu’ din gură şi să-şi vadă de cele popeşti!”.Un mesaj similar a fost adresat şi şefului DSP Olt, Andrei Iordache.

Discursul pe care episcopul Slatinei l-a ţinut pe 22 decembrie, cu ocazia manifestărilor organizate pentru comemorarea eroilor căzuţi la Revoluţia din 1989, pare să-l fi indignat la culme pe secretarul general al PDL Olt.

„(…)Să ne luăm soarta în mâini şi să facem ceea ce trebuie, nu să arătăm această nepăsare. Asta nu e democraţie, nepăsarea aceasta. (…)Într-o democraţie, nu poporul este cel care îşi are în mână soarta sa odată la patru ani, dacă nu tot timpul?” (fragmente din discursul rostit pe 22 decembrie de episcopul Slatinei şi Romanaţilor)

Vineri, la prima întâlnire din acest an cu presa, Bălăşescu a declarat că a fost „şocat” de cuvântarea episcopului, catalogând discursul acestuia drept „unul dintre cele mai politicianiste” pe care le-a auzit vreodată.
„Pe 22 decembrie, când s-a ţinut slujba la troiţă, am rămas şocat de discursul domnului episcop. Am asistat la unul dintre cele mai politicianiste discursuri pe care le-am auzit vreodată, cu o nesimţire greu de descris în cuvinte… Şi am un mesaj către acest domn episcop, pentru că Preasfinţia Sa nu am cum să-i spun, din moment ce văd că-şi vâră coada în lucruri în care n-ar trebui să fie implicat – să tacă dracu’ din gură şi să-şi vadă de cele popeşti! Oamenii au nevoie de compasiune din partea bisericii, au nevoie de alinare, au nevoie de ajutor în momente grele. Mi-aş fi dorit ca în acel moment, cu acel prilej, episcopul Slatinei să ne aducă aminte câte acte de caritate a făcut biserica pentru supuşii ei în anul 2011, l-aş fi ascultat cu deosebită pioşenie şi cu deosebit respect. Vreau să vă spun că cei prezenţi au fost pur şi simplu stupefiaţi de discursul său”, a declarat Bălăşescu. […]

 

Nota noastră-Război întru cuvânt:

O întrebare: de ce scrâșnește din dinți secretarul general al PDL Olt pentru că Episcopul Bisericii Ortodoxe, Sebastian, a vorbit despre demnitatea democrației? 

Cum e posibil ca un membru al partidului de guvernământ să fie DERANJAT de îndemnul vlădicăi de a fi folosite pârghiile democrației?

E adevărat că PS Sebastian îi scoate din minți pe mulți din eparhia sa și e atacat absurd și într-un mod greu de crezut. Iată ce mizerii au putut să arunce asupra sa pentru pastorala de Crăciun: O pastorală cu tentă masonică îi înfurie pe preoţi

Tenta masonică fiind… această interpretare halucinantă:

Pastorala este mesajul adresat creştinilor de către arhiereul locului cu ocazia sărbătorilor religioase mari. De obicei, trimit pastorale de Crăciun şi de Paşti. Ele sunt citite de către preot enoriaşilor veniţi la biserică în prima zi a marilor sărbători, în bisericile parohiale, şi în a doua zi în filii (biserici de grad inferior).Anul acesta, PS Sebastian al Slatinei şi Romanaţilor a trimis o pastorală intitulată “Hristos şi Marele Inchizitor”. Pe coperta broşurii în care este redactată pastorala apare o icoană care vrea să înfăţişeze figura lui Iisus Hristos alături de un aşa-zis “Mare Inchizitor”. Episcopul şi-a motivat gestul explicând că vrea să ilustreze o pictură “celebră” – parafrază a legendei Marelui Inchizitor din romanul “Fraţii Karamazov” de F. M. Dostoievski. Ce-o avea asta cu spiritul şi însemnătatea Crăciunului, nu se ştie încă. “Poza, pentru că nu o putem numi icoană, este o mizerie, o bătaie de joc la adresa liturgicii şi iconografiei noastre. Mântuitorul nu are aura sfinţeniei, nu are figură luminoasă, nu are acea faţă blândă şi dătătoare de speranţă. Iar ce-a de-a doua persoană parcă ar fi întruchiparea unui om îndrăcit, hâd, figură care n-ar avea nimic în comun cu o pastorală de Crăciun”, a comentat unul dintre preoţi, care de frica episcopului a dorit să rămână anonim. Suntem în posesia unei astfel de broşuri şi publicăm poza de pe prima pagină.

Gradul 31 şi “propagarea autorităţii”

Într-una din scrierile oficiale ale lui Albert Pike, unul dintre marii ideologi moderni ai masoneriei, care a trăit în SUA şi a fost Mare Maestru al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat, apare denumirea de “Mare Inchizitor”. Este vorba de gradul 31, pe scara gradelor masonice. Gradele 31, 32 şi 33 sunt, conform scrierilor oficiale ale masoneriei, gradele cele mai mari şi doar cine ajunge la ele se “iluminează” pe de-a întregul. Tot conform scrierilor masonice ale lui Pike, Marii Inchizitori au un rol deosebit în lupta masonilor împotriva bisericii creştine. “Pentru a combate criminala lor autoritate (n.r. autoritatea bisericească), noi avem următoarele grade…” Şi urmează cea mai importantă serie de grade masonice, de la 23 la 33, printre care şi Marele Inchizitor. “Şi pentru a încorona totul, Marii noştri Inchizitori propagă autoritatea noastră”, mai spun scrierile masonice în completare la ceea ce înseamnă gradul de Mare Inchizitor. Această sintagmă a fost folosită deci pe pastorala oficială a unui episcop român, ortodox, care a afişat în dispreţ pe prima pagină a broşurii o poză mai mult terifiantă decât aducătoare de lumină şi speranţă.

Așadar, tenta masonică e dată de …denumirea de Mare Inchizitor, adică de fragmentul din Frații Karamazov, de Dostoievski, iar imaginea acuzată este tabloul cu scena omonimă creat de cunoscutul artist rus Ilya Glazunov! Ați auzit de ceva mai aberant?! Iar cu această flagrantă calomnie se pretinde că s-a mers până la Mitropolitul Irineu:

Preoţii olteni din cele trei judeţe (Olt, Dolj şi Vâlcea) se plâng deja ÎPS Irineu, mitropolitul Olteniei. Probabil că nici acestuia nu i-a “căzut” atât de bine o astfel de pastorală, chiar în “curtea” sa. În ianuarie, se va depune un memoriu şi pe adresa Patriarhiei, preoţii cerând demisia episcopului Sebastian.

Cât de rău trebuie să fie dușmănit PS Sebastian dacă se ajunge la astfel de invenții pur și simplu diabolice, în care o celebră operă duhovnicească a lui Dostoievski trece drept mesaj masonic ascuns!

Vă dați seamă ce război cumplit suferă episcopii noștri buni, ANTI-MASONICI, care vor să facă realmente slujire acestui popor și acestei Biserici? Un război pe toate planurile, și din partea “fraților” clerici, și din partea politicului…

Sursa: www.razbointrucuvant.ro

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.