05 Dic

Cronică teatrală

Seară de teatru la Girona…un regal pentru copiii și părinții comunității noastre românești! 
Celebrul Teatru de animație “Țăndărică” a prezentat povestea “Capra cu trei iezi”, actori și păpuși, intr’o scenografie îmbrăcată în cântec vechi românesc, costume și decor folcloric.

Aula de evenimente a Centrului Cultural La Mercè, care a găzduit spectacolul, a devenit aproape neîncăpătoare pentru copiii și părinții ce au dorit să fie prezenți după ani, la o piesă de teatru în limba română.

Domnul Consul Cosmin Mitrea, reprezentantul Consulatului General Român de la Barcelona, a adus 
cuvânt de mulțumire celor care au reușit să facă posibil acest eveniment de cultură pentru cei mai mici și a transmis totodata tuturor celor prezenți, bucuria sa pentru răspunsul pozitiv la invitația de a veni la seara de teatru românesc.

Jocul actorilor îmbinat cu măiestria de păpușari, cursul poveștii cu tâlc, a cuprins atmosfera și chicotele, aplauzele și vocile copiiilor au intrat pe rând în dialog cu personajele scenetei. 
Cu iezii se râdea, cu capra se cânta, cu cocoșul Neluțu se cucurigea, cu găinușele se dansa și de lup se speria. 
O atmosferă de basm vechi, un grai dulce românesc, acorduri vechi populare care îmbiau la joc, totul încheindu’se în aplauze la scenă deschisă cu fotografii de grup și cu dorința să repetăm asemenea seri de cultură românească.

În mod aparte ținem și noi să mulțumim tuturor părinților din parohie care au ales să lase oboseala la o parte și grijile serii și să facă în Ajun de Sf. Nicolae un dar inedit copiilor, această piesă hazlie a Teatrului “Țăndărică” de la București.

Bucurie să avem cu toții de la Sf. Nicolae!
La mulți ani!

Preoteasa Camelia Beatrice Solomon

El famos Teatre romanès d’animació “ȚĂNDĂRICĂ” (Bucarest – Romania) ahir a la nit, al Centre Cultural La Mercè , en un espectacle especial pels nens i pares de la nostra comunitat romanesa a Girona! Un esdeveniment meravellós organitzat amb l’implicació del Consulat Romanès de Barcelona. Una nit de desembre amb cultura i teatre romanès ! Gràcies a tothom, nens i pares per ser-hi!🎄💫🎭

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.