16 Feb

Conferința de la Pireu în imagini

Conferința ,,Teologia patristică şi erezia post-patristică” 

Plină până la refuz a fost sala de pe Stadionul Păcii şi Prieteniei – Pireu, unde  s-a desfasurat Conferinţa organizată de Sfânta Mitropolie a Pireului cu tema: ,,Teologia patristică şi erezia postpatristică”.

Au fost prezenţi la Conferinţă ÎPS Damian, Arhiepiscopul Muntelui Sinai, Mitropolitul Pavlos de Glifada, Mitropolitul Ierotei de Navpaktos, Mitropolitul Serafim de Kytire şi Episcopul Meliton de Maraton.

De menționat este faptul că la Conferinţă a participat și ministrul adjunct al Educaţiei, kir Konstantin Arvanitopulos.

De asemenea, au fost prezenți Exarhul Sfântului Mormânt, Arhimandritul Damianos, egumeni ai Sfintelor Mănăstiri, profesori, clerici, monahi, monahii şi mulțime de oameni.

La începutul Conferinţei ÎPS Mitropolit Serafim de Pireu a adresat salutul său, care printre altele a accentuat faptul că: ,,această conferință este o mărturie cu caracter mărturisitor dată aşa-numitei teologii post-patristice din zilele noastre”.

De asemenea, au vorbit mai mulţi Mitropoliţi, Părintele Gheorghios Metallinos, Arhimandritul Atanasie, fost egumen al Sfintei Mănăstiri Marele Meteor, Părintele Arsenios Vliangoftis,  kir prof. Tselenghidis şi mulţi alţi distinşi teologi. 

Traducere: Sfânta Mănăstire Pantocrator,

Sursa: Romfea.gr

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.