24 Dic

Concertul tradițional de Crăciun

“Deschide ușa creștine”
Concertul tradițional de Crăciun al Parohiei Ortodoxe Române “Sf.Proo.Ilie Tesviteanul și
Sf.Ier. Grigorie Palama”, Girona.

Duminicã 23 decembrie, la sfârșitul
Sf. Liturghii, cu bătăi în ușă, clinchet de clopoței și glasuri ce întrebau “Primiți cu colindul?” , începea concertul tradițional de Crăciun oferit de copiii școlii parohiale și tinerii Nepsis, sub îndrumarea preotesei Camelia. Cu colinde și tilinci, cu ie și linui lin, de la cei mai mici la cei mai tineri ai parohiei, cu zâmbete și emoții, grupul colindătorilor “Răsăritul cel de Sus”, așa cum frumos nume a primit în prag de Crăciun, poposea în inimile celor prezenți dăruindu’le bucuria gazdelor care erau odată în trecut în România, atunci când deschideau larg porțile și ușile să primească colindătorii.
În prag de mare și minunat praznic al Ortodoxiei, la două zile distanță de Crăciun, ne’a ajutat Bunul Dumnezeu să fim iarăși colindători, să menținem vie tradiția veche a neamului nostru atât de încercat în ani, să aducem răsunet de colind bun la 3000 km distanță de pământul nostru natal, să alinăm dorul depărtării de cei rămași acasă, să nu uităm să colindăm, sã fim un mic rãsãrit de bine.
Chiar dacă oboseala zilei de duminică, poate cuprindea pe fiecare, duioșia colindelor mai vechi și mai noi, lumina din ochii celor mici, emoția celor mari, bucuria tuturor celor care ne erau gazde, ne’a întărit încă odată că putem să fim mai buni, mai darnici, mai uniți și toate acestea doar prin dragostea nesfârșită de oameni a Domnului nostru Iisus Hristos, care coboară pentru noi, duminică de duminică, Liturghie de Liturghie și ni Se dăruiește în minunata Taină a Sf. Împărtășanii, de care cu toții să avem parte.
Și cum colinda nu’i mai multă, vă mulțumim tuturor ai parohiei și vă dorim celor care citiți aceste rânduri, să fiți dăruiți cu belșug și sănătate, bucurie și spor bun în toate, să aveți un Crăciun binecuvântat
Hristos S’a nãscut!

Girona, Ajunul Crãciunului, 24 decembrie 2018
Preoteasa Camelia Solomon

PS. Facem mențiunea că la finalul concertului, copiii și tinerii colindători au primit Diploma de Vrednicie și daruri frumos gătite și împodobite, iar dlui Iulian Zegrean, protopsaltul parohiei, i’a fost decernată Diploma de Onoare în semn de prețuire pentru râvna cu care participă activ de aproape 15 ani, în viața parohiei noastre. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.