11 Dic

“Bun ești Doamne, Bun!”

El Festival romanès de Nadales de totes les parròquies ortodoxes romaneses de Catalunya, Edició VI, Manresa, 9 de desembre de 2018
Grup de nens i joves ortodoxos, Parròquia Sant Elies Tesbita i Sant Gregori Palamas, Girona.
Una nit cultural romanesa a Catalunya!
🎻🤶🏻🎄🦌❄️💫⛄️🎪

“BUN EȘTI DOAMNE, BUN!”, Festivalul anual de colinde in Protoieria Catalunya, a ajuns la ediția a VI-a.

Gazda evenimentului a fost pentru acest an, Parohia ”Sf.Cuv. Teodora de la Sihla” Manresa, în incinta generoasă a Teatrului Conservator din oraș.

După prima parte a duminicii la Sf. Liturghie, lăsând la o parte oboseala zilei, grupul parohiei noastre de la Girona, reprezentat de copiii Școlii parohiale și tinerii grupului Nepsis, însoțiți de părintele paroh, Mihai Solomon, cărora li s’au alăturat părinții copiilor și câteva alte familii, au pornit ca în colind vechi, drumul lung și’anevoios pân’ la cele gazde’ alese. Și așa, încet, colinda se pornea, teatrul cuprindea și parohiile intrau pe scenă, rând pe rând…până ce s’a ajuns și la Girona.
Cu pian și cu vioară, cu gutui și ii și voci line de copii, cu zâmbet tineresc, în decor de iarnă, cu bradul licărind, grupul parohiei Girona, sub conducerea preotesei Camelia și după introducerea deosebită a gazdei alese, doamna preoteasă Mihaela Purcărea, pornea colinda cu mare bucurie, dar și emoție din plin. Rând pe rând am depănat cele patru colinde din programul nostru, “Bună sara gazda’aleasă”, “Dumnezeu Preasfântul”, “Galbenă gutuie” și “În coliba’ntunecată”.
Principala solistă la pian, vioară și voce, Georgiana Afetelor, elevă anul II, Conservatorul din Palamós, grupul de copii și tineri, cât și al doilea solist, Iustin Afetelor(fratele mic al Georgianei), au încântat publicul din celelalte 12 parohii participante în Festival și au primit aplauze și ovații. La finalul momentului grupului nostru și în prezența excelenței sale, domnul Manuel Pleșa, Consulul General al Consulatului Român General de la Barcelona, cât și a tuturor părinților parohi ce au însoțit fiecare grup din Protoieria Catalunya, părintele nostru a primit din partea Preacucernicului Părinte Protoieriu Vasile Băltărețu, Diploma de participare la Festivalul de colinde 2018.
Mulțumim în primul rând gazdei noastre, Parohia Manresa, organizatorul din acest an care a pregătit excepțional acest eveniment deloc simplu în amploarea lui, mai ales că aici, distanțele dintre parohii pot ajunge și la 300 – 400 de km.
Și mulțumim aparte tuturor celor din grupul parohiei noastre, care încă odată au dovedit dragoste, sacrificiu, unitate și mai ales bucuria pentru a dărui aproapelui un zâmbet prins într’un colind.
Felicitări copiilor Școlii parohiale: Bianca, Andrei, Robert, Cristiana, Dragoș, Isabela, Mateo, Natalia, Efrem, Emma, Mateo!
Felicitări tinerilor Nepsis Girona : Georgiana, Andreea, Ana, Doina, Diana, Iustin, Anca, Bianca, Angela, Elena, Dorin.
Felicitări părinților care au sacrificat timp și au trecut peste oboseala și grija că pentru unii dintre ei, munca efectiv începea chiar la miezul nopții sau pentru alții în zorii zilei de luni.

Colindăm colind duios și dăm slavă lui Hristos pentru toate!

Manresa, 9 decembrie 2018
preoteasa Camelia Solomon
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.