29 Dic

ATITUDINE ORTODOXĂ

Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse își exprimă îngrijorarea cu privire la detenția

Arhim. Efrem, starețul Mănăstirii Vatopedi din Muntele Athos

Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și a toată Rusia a trimis un mesaj către Karolos Papoulias, Președintele Republicii Elene, în care își exprimă îngrijorarea față de detenția starețului Mănăstirii Vatopedi din Sfântul Munte Athos. Textul este redat mai jos.

Către: Excelența Sa, dl. Karolos Papoulias, președintele Republicii Elene

Excelența Voastră,

Am primit cu mare îngrijorare știrea despre detenția Arhim. Efrem, starețul Măn. Vatopedi. 

Nu arunc îndoieli asupra autorității organismelor judiciare ale Greciei și îmi exprim speranța într-o decizie imparțială și echitabilă asupra proprietății Măn. Vatopedi. În același timp, sunt surprins de detenția preventivă a unui călugăr care nu reprezintă vreun pericol pentru societate și care, în mod repetat, și-a exprimat disponibilitatea de a coopera cu investigatorii. Starea de sănătate a Arhim. Efrem reprezintă încă un motiv de îngrijorare pentru că nu a fost luată în considerare atunci când acesta a fost arestat.

Dle președinte! Milioane de credincioși din Rusia, Bielorusia, Ucraina, Moldova și alte țări și popoare ale căror nevoi spirituale Biserica Ortodoxă Rusă le are în grija sa,resimt cu neliniște măsurile polițienești luate față de un egumen bine-cunoscut al lumii ortodoxe, stareț al unei faimoase Mănăstiri a Sfântului Munte, măsuri luate în chiar ziua în care grecii ortodocși celebrau Nașterea Domnului.

Consider că fiind de datoria mea să transmit împreună-durerea noastră către Șeful statului grec și să cer eliberarea din custodie a Arhim. Efrem, stareț al Mănăstirii Vatopedi din Sfântul Munte Athos.

Cu adânc respect,

+KIRILL

Patriarh al Moscovei și a toată Rusia

sursa:www.razbointrucuvant.ro 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.