26 Dic

ULUITOR-Arestarea preventivă a Starețului Efrem!

Știrea foarte gravă este că Starețul Efrem Vatopedinul a fost pus în detenție preventivă exact în Ajunul Crăciunului. Se pare că decizia aparține Curții de Apel din Atena. Este șocantă decizia, având în vedere că detenția preventivă se aplică, de regulă, persoanelor care sunt suspecte că ar putea fugi sau că ar putea comite infracțiuni (ar constitui, adică, pericol social).

Decizia de arest, este venită, așa cum observă și Arhiepiscopul Ieronim (întaistătătorul Bisericii Greciei) tocmai în ziua de Crăciun, și a stârnit dezaprobarea vehementă a stareților din Muntele Athos, care au arătat că așa ceva este fără precedent.

Să fie oare un prim început al atacului asupra Bisericii, motivat de “criza economică”?

Mitropolitul Nectarie de Corfu crede că persecuția starețului Efrem este o persecuție asupra Bisericii, arătând că, în timp ce oficialii care au dus de râpă Grecia sunt liberi și nu îi deranjează nimeni, starețul, care s-a străduit să prezerve proprietățile mănăstirii, este condamnat.

Arhim. Nectarie Moulatsioti este și mai direct, acuzând un atac al masoneriei și a altor forțe ale întunericului asupra Bisericii, efectuată special în ajunul Crăciunului, încercând să târască în închisoare starețul uneia din mănăstirile cele mai mari din Sfântul Munte și din lume. Arhimandritul face un apel la părinții athoniți pentru a reacționa în comun, considerând că e doar începutul unei campanii duse împotriva mănăstirilor. El aduce aminte, astfel, de o declarație a ministrului de Finanțe, care ar pregăti un uriaș control al averilor mănăstirilor din Muntele Athos. Arhimandritul se teme, astfel, că va urma o perioadă presiune și șantaj asupra stareților Athosului ca aceștia să lase femeile să viziteze  Sfântul Munte.

sursa: razbointrucuvant.ro

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.