31 May

Anthimos al Tesalonicului: „De ce ne chinuiţi atât?”

httpv://www.youtube.com/watch?v=fIuHYWBuBXw&feature=player_embedded

Duminică, 29 mai 2011

 

Despre atacuri la adresa Greciei a vorbit astăzi Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Tesalonic, k. Anthimos, din Sfânta Biserică a Sfântului Grigorie Palama.

S-a referit şi la greşelile ţării, accentuând că: “Unii, precum fariseii şi cărturarii, care l-au luat pe orbul care a văzut lumina prin minunea lui Hristos şi căruia i-au scos literalmente sufletul, ca să vadă cum s-a întâmplat asta şi s-au deschis ochii lui şi a văzut, ca pe acesta au atacat Elada şi elinii, nu toţi, din fericire, şi îi mută de ici-colo. Nu voi folosi terminologii, nu voi spune funcţii, nu voi da nume, ca să nu existe nici un fel de blocaj în  toate acestea pe care le spun”.

”Deci atacurile la adresa Eladei, acuzaţiile, obiecţiile, anchetele, fantasmele, invidia, duşmănia, consfătuirile, vicleniile şi mai rău decât toate contestaţiile la adresa suveranităţii noastre naţionale”, a adăugat în acest sens Mitropolitul de Tesalonic.

În continuare a accentuat: „Vom achita datoriile noastre şi împrumuturile noastre. Dar nu ne jigniţi şi nu ne răniţi. Suntem un întreg popor şi desigur un popor istoric, care v-a oferit o contribuţie valoroasă în cultură, în învăţământ, în arte şi în războaiele moderne mai recente”.

”De ce ne chinuiţi atât?”, a subliniat dinamicul ierarh.

”Bine fac toţi aceia care se adună în marile oraşe. În Tesalonic, Atena, Patra şi în alte părţi, fără deosebiri de partid, dar revendicând, spunând adică… europenilor că vă vom da banii înapoi, dar nu faceţi presiuni asupra noastră. Nu ne daţi termene şi nu ne ameninţaţi că ne veţi scoate din Uniunea Europeană”, a spus k. Anthimos

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.