16 Feb

Actualitate ortodoxă

 

Obștea Mănăstirii Vatopedi: menținerea arestării preventive a Starețului Efrem, NEDREAPTĂ ȘI EXAGERATĂ

Obștea este alături de Gheronda în această încercare a crucii până se va face dreptate în final… Obștea Sfintei și Marii Mănăstiri Vatopedi își exprimă durerea adâncă față de respingerea cererii depuse, de eliberare a Starețului Efrem.

Considerăm nedreaptă și exagerată continuarea arestării preventive a lui Gheronda Efrem. Suntem în dezacord și nu putem înțelege motivația, așa cum este descrisă în documentul emis de anchetatoarea Irini Kalou, care susține, printre altele, că părintele Efrem are tendințe spre delicvență.

Ca obște a sa, fiind aproape de el zi și noapte, cunoaștem mai bine decât oricine cine este Gheronda. Un om al rugăciuii, al vieții ascetice, al durerii și al dăruirii. Trăirea sa și traiectoria sa duhovnicească, dovedesc cu totul altceva decât așa zisa constantă aplecare către tendințe infracționale.

Cosiderăm , de asemenea, de neconceput afirmația conform căreia acțiunile sale prefigurează un foarte probabil comportament infracțional pe viitor, dacă este eliberat.

Cu toată puterea noastră afirmăm public faptul că suntem alături de Gheronda și ne rugăm împreună cu el în această încercare a crucii. Insistăm asupra nevinovăției sale totale și nădăjduim că i se va face dreptate cât mai repede cu putință.

Cu această ocazie dorim să ne exprimăm dragostea și mulțumirile noastre către toți aceia care au sărit în ajutorul și continuă să îl susțină în mod concret pe Gheronda Efrem și Sfânta și Marea Mănăstire Vatopedi.

Cu ajutorul lui Dumnezeu și al Maicii Domnului suntem siguri că adevărul va ieși la iveală și că dreptatea va fi restabilită.

Obștea Mănăstirii

Sursa:www.razbointrucuvant.ro via www.romfea.gr

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.